Search
Close this search box.

Zeilvakantie Noorwegen – Sognefjord & eilandhoppen 

Vertrek
4 augustus 2024 18:30
Terugkomst
17 augustus 2024 10:30
Aantal Dagen
13
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Måløy (NO)
Aankomsthaven
Bergen (NO)

Deze zeilreis gaat diep de Sognefjord in, het langste en diepste Noorse fjord. Het  prachtige landschap is benoemd tot Unesco wereld erfgoed, met imposante bergen, idyllische dorpen en ruige besneeuwde bergtoppen. Een ongerept en afwisselend landschap met steile en beboste berghellingen en smaragdgroen water.

We zeilen naar het imposante eiland Alden voor een mooie wandeling met prachtig uitzicht over de oceaan. We zullen ook een paar keer ankeren en in Mundal/Fjærland is het plan om een dagje te blijven liggen. Hier ontdek je de grootste verzameling tweedehands boeken van Noorwegen en kun je zelfs een sauna op het water huren. Maar ook avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, fietsen, kajakken of een busrit naar de gletsjer zijn hier mogelijk.

Afhankelijk van weer en wind hoppen we verder naar andere eilanden en langs de markante houten vuurtoren ‘Stabben Fyr’. We eindigen in Bergen, een prachtige en levendige stad met houten huisjes en sfeervolle steegjes. Met de Fløibanen, een kabelbaan, kun je vanuit het centrum naar de top voor een geweldig uitzicht over de stad, fjorden en een mooie natuur wandeling. De historische kern ‘Bryggen’ behoort ook tot het Unesco werelderfgoed, en hier sluiten we de zeilvakantie af in een gezellig restaurantje.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 11 en 33 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Informatie over transfermogelijkheden naar de afvaart- en vanaf de aankomsthaven zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Categorie C: Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut tot 29 jaar
Volwassenen€ 2.267 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 2.518 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 4.029 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 210 p.p. (2.500 NOK)
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens