Search
Close this search box.

Cherokee

Het schip is gebouwd in 2000 en ontworpen door J&J Design (o.a. bekend van de ‘Grand Soleil’ zeiljachten). De Cherokee werd 2009 compleet gerenoveerd voor betere zeileigenschappen op zee en het interieur praktischer en comfortabeler ingetimmerd. Het schip heeft nu o.a. een kottertuigage en een aggregaat. Zeiljacht Cherokee is 16,5 meter lang en heeft een mooi teakhouten dek, brede gangboorden en in de kuip zijn zitplaatsen voor iedereen.

Als moderne klassieker met haar lichtblauwe romp, is de Cherokee een blikvanger in elke haven. Ze is een handzaam en makkelijk te zeilen jacht. Aan boord kunnen in totaal acht passagiers mee en twee bemanningsleden (de schipper en een maat). Op overtochten gaat er nog extra bemanning mee, en het maximum aantal passagiers is dan vier.

Het interieur is sfeervol en praktisch betimmerd met mahoniehout. De kajuit heeft een gezellige zithoek en de kombuis is onder andere voorzien van een koelkast, vriezer, elektrische kookplaat en een combi-oven met magnetron. In elke hut zijn opbergkasten voor de bagage en luiken die open kunnen. Alle hutten hebben een natuurlijk ventilatie systeem en de wc’s hebben een mechanisch ventilatie systeem (met timer). De boiler is verlengd tot 90 liter en de koeling van de generatorset loopt hier doorheen, waardoor er ook op de ankerplaats voldoende warm water is om te douchen.

De kuip heeft veel ruimte met comfortabele banken en een tafel. Mocht het ’s avonds afkoelen of gaan regenen, dan kunnen we in no-time een kuiptent opzetten, zodat je ook nog (overdekt) buiten kan zitten om van het uitzicht te genieten.

Gastheer en eigenaar Jouke Lemmers komt uit een familie van zeevarenden. Inmiddels heeft hij alleen al met de Cherokee 54.000 zeemijlen afgelegd. Zeilen, onbekende kusten aandoen en uitdagende omstandigheden zijn zijn passie. Daarnaast houdt hij van zoveel mogelijk zeilen met zo min mogelijk motoren, mooie natuur, een goede sfeer aan boord en sterke koffie. De gemiddelde motoruren van de Cherokee zijn slechts 180 per jaar (incl. manoeuvreren op jaarlijks 3000 zeemijl). Dit lage aantal is mogelijk omdat de Cherokee een goed en gemakkelijk varend zeilschip is en door te anticiperen op het weer en zo ver als mogelijk de havens in te zeilen.

Scheepstype
"One Off" J&J 50
Soort Schip
Zeiljacht
Vaargebied
Noordzee

Interieur

Hutten
 • 5×2-persoonshutten (3x tweepersoonsbed / 2x twee eenpersoonsbedden)
 • Opbergkasten voor bagage
 • Luik
 • Natuurlijk ventilatiesysteem
Kajuit
 • Zithoek
 • Navigatiehoek
 • Boordbibliotheek
 • Spelletjes
Keuken
 • Elektrische kookplaat 
 • Combi-oven met magnetron
 • Koelkast
 • Diepvries
Sanitair
 • 2 toiletten
 • 2 douches
 • 1 buitendouche

Exterieur

Scheepstype

“One Off” J&J 50

Bouwjaar/Verbouwing

2000/ 2009

Lengte/ Breedte/ Diepgang

16,00m / 4,55m / 2,00m

Masten

1

Zeiloppervlakte

125m²

Motor

Volvo Penta TMD 22, 78 pk

Extra´s
 • Kuiptent

Unieke individuele rondreizen, meezeilen buiten de gebaande paden.

Je reist alleen, maar komt in een kleine groep gelijkgestemden terecht. Het zeilen en het aandoen van (onbekende) kusten zorgt snel voor een gezellige groepssfeer. Tijdens je rondreis ben je elke avond op een andere plek, maar je spullen en accommodatie reizen vanzelf mee! Meezeilen is een mooie balans van reizen, genieten, cultuur opdoen, uitwaaien en onthaasten.

De huishoudelijke taken aan boord van het schip zoals tafel dekken, afwassen en schoonmaken, worden altijd gezamenlijk gedaan. We gaan er vanuit dat ieder zijn of haar bijdrage levert uit eigen beweging, anders of in overleg wordt er een corvee rooster gemaakt. Het inkopen doen en de maaltijden worden in het algemeen verzorgd door de bemanning, maar bij het koken is alle hulp natuurlijk welkom. Voor elke tocht is er ook een boordkas. Dit is een bedrag dat je per persoon contant  betaalt bij aanvang van de reis. Van de boordkas wordt het eten en drinken aan boord voor zowel gasten als bemanning betaald, evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. De hoogte van de prijzen hiervoor is per gebied verschillend. Wat na de zeilvakantie overblijft van de boordkas, krijg je terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er een toeslag op de boordkas van maximaal € 50,- per persoon.

Voor alle individuele meezeilreizen geldt dat je geen zeilervaring nodig heeft. De schipper en eigenaar, Jouke Lemmers, is ervaren in het zeilen op zee en begeleid samen met de bemanning de navigatie en het zeilen. Ook weten zij leuke havens of beschutte ankerplekken te ontdekken en zorgen zij er voor dat je een bijzondere en afwisselende zeilreis beleefd. Ook kun je natuurlijk meezeilen om je eigen zeilervaring te vergroten, of om mijlen te maken voor een vaarbevoegdheid.

De  zeilreizen zijn onderverdeeld in categorieën (van echt zeezeilen tot relaxed eilandhoppen), zodat je zelf kan kiezen wat je het meest aanspreekt. Bij elke zeilreis van de Cherokee wordt de betreffende reiscategorie vermeld.

Categorie A:
Overtochten, zeezeilen, mijlenmakers waar ook ’s nachts wordt doorgevaren.

Categorie B:
Langere zeildagen, waarbij ’s nachts niet wordt doorgevaren. 

Categorie C:
Kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing met soms een extra uitstapje.

Categorie D:
Zeilvakantie Specials, niet elk seizoen beschikbaar.

Categorie E:
Zeilvakantie met Zeezeiltraining (routeplanning en tactiek, navigatie, boot handling en zeiltechniek, zeilen met de natuur en anticiperen)

Categorie F:
Zeilvakantie met ook kleine kinderen aan boord.

 

25 juli
 t/m 3 augustus 2024
V.a.
€ 1436

LAST MINUTE

  9 dagen
  Noordzee
Deze zeilreis gaat de Hjørundfjord in, één van de mooiste Noorse fjorden, maar minder bekend bij het grote publiek. Met imposante bergen, pittoreske dorpen zoals Sæbø en ruige besneeuwde bergtoppen.
4 augustus
 t/m 17 augustus 2024
V.a.
€ 2267
  13 dagen
  Noordzee
Deze zeilreis gaat diep de Sognejord in, het langste en diepste Noorse fjord. We zullen ook een paar keer ankeren en in Mundal/Fjærland is het plan om een dagje te blijven liggen.
18 augustus
 t/m 25 augustus 2024
V.a.
€ 1241
  7 dagen
  Noordzee
Vanuit de knusse studentenstad Bergen zeilen we de ‘Outer Hardangerfjord’ in, uniek zijn hier de mooie boomgaarden en lekkere Cider. Een mooi en beschut vaargebied, ideaal voor wie twijfelt over zijn of haar ‘zeebenen’, of als eerste kennismaking met het zeezeilen.
26 augustus
 t/m 6 september 2024
V.a.
€ 1922
  11 dagen
  Noordzee
Vanuit Norheimsund zeilen we dieper de indrukwekkend mooie ‘Inner’ Hardangerfjord in. Uniek zijn hier de mooie boomgaarden en lekkere Cider. Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing
7 september
 t/m 15 september 2024
V.a.
€ 1202

LAST MINUTE

  8 dagen
  Noordzee
Vanuit Haugesund zeilen we via verschillende eilanden in de brede Boknafjord naar de adembenemend mooie ‘Lysefjord’. Het plan is o.a. om een dagje in Tau te blijven liggen, vanwaar de optie is om een wandeling naar het spectaculaire uitzichtspunt de ‘Preikestolen’ te maken.
16 september
 t/m 25 september 2024
V.a.
€ 1538
  9 dagen
  Noordzee
Afhankelijk van het weer zeilen we de eerste dag van Stavanger naar een Noors eilandje voor de kust. Daarna hebben we een afstand van ongeveer 280 mijl naar Schotland te gaan.
16 oktober
 t/m 20 oktober 2024
V.a.
€ 971
  5 dagen
  Noordzee
We steken het Engelse Kanaal over naar Ramsgate of Lowestoft, een afstand van 120 mijl met shipping-lanes, windmolenparken en veel scheepvaartverkeer. Een leerzame oversteek met één nacht doorzeilen waarbij we de radar en AIS gebruiken, maar ook zullen oefenen met scheepsverlichting.
14 mei
 t/m 18 mei 2025
V.a.
€ 1079
  5 dagen
  Noordzee
We steken het Engelse Kanaal over naar Ramsgate of Lowestoft, een afstand van 120 mijl met shipping-lanes, windmolenparken en veel scheepvaartverkeer. Een leerzame oversteek met één nacht doorzeilen waarbij we de radar en AIS gebruiken, maar ook zullen oefenen met scheepsverlichting.
27 mei
 t/m 7 juni 2025
V.a.
€ 2159
  11 dagen
  Noordzee
Een leerzame zeezeiltraining vanwege de drukke scheepvaartroutes, sterke stromingen en getijdenpuzzels, maar bovenal een prachtige zeilreis langs een schitterende kust met leuke havens. Categorie E/A: Overtocht met zeezeiltraining, waar ook `s nachts wordt doorgevaren.