Zoek
Sluit dit zoekvak.
Vele opties mogelijk

Groepsreizen

Huur een schip voor uw familie- of bedrijfsuitje, een school- of verenigingsreis of een huwelijksfeest. Van een dag tot enkele weken… Alles is mogelijk. Kom aan boord met collega’s, vrienden of familie en boek een heel bijzondere ervaring.

Voor het huren van een traditioneel zeilschip bij Rederij van Linschoten is zeilervaring absoluut geen vereiste. Iedereen is welkom! De professionele bemanning zorgt niet alleen voor veiligheid, gezelligheid en comfort, maar leert je ook alles over zeilen, knopen leggen en het navigeren in een mum van tijd. Als je wilt, kun je zelf het roer in handen nemen.

Geniet van alle vrijheid van zeilen op een traditioneel schip en beleef een zorgeloze zeiltocht! Ontdek romantische baaien, levendige havenstadjes en idyllische eilanden. Laat het leven van alledag ver achter u en dompel u onder in een mix van actief zeilen en pure ontspanning.

Vanzelfsprekend wordt altijd samen overlegd waar de reis naartoe gaat en welke havens we binnen lopen. Of wilt u een nacht voor anker gaan? Het is jouw vakantie!

Meerdaagse reizen zijn bijvoorbeeld geschikt voor:

 • Evenementen voor klanten en medewerkers
 • teamtraining
 • seminars
 • workshops
 • product presentaties
 • schoolreisjes
 • jongeren reizen
 • clubreizen
 • vakantie reizen
 • verjaardagsfeestjes
 • en nog veel meer
Waar u op moet letten

Hoe vind ik een geschikt schip voor mijn zeilreis?

Wilt u een zeiltocht plannen voor een groep? We hebben schepen in alle maten en prijsklassen. Bedenkt u daarom van te voren goed waar u naar op zoek bent. De volgende punten kunnen u hierbij helpen:

Vaargebied/vertrekhaven: Een tochtje op de Oostzee of toch liever op het IJsselmeer en de Waddenzee? Meer informatie over de mogelijkheden vindt u onder “Vaargebieden”
Periode/ datum: Vertel ons uw gewenste reisperiode en, indien mogelijk, alternatieve data.
Aantal zeilers: Met hoeveel personen wilt u zeilen? Hoeveel hutten moet het schip hebben?
Uitrusting/comfort: De inrichting van de schepen varieert van rustiek tot luxe. Laat het ons weten als u speciale wensen heeft met betrekking tot de accommodatie.
Budget: Heeft u een beperkt budget (bijvoorbeeld voor een schoolreisje), laat het ons dan vooraf weten, zodat we daar bij de keuze van een schip rekening mee kunnen houden.
Catering: Zelf organiseren of  de verpleging volledig laten verzorgen? Het Catering kan geheel naar uw wensen en budget worden georganiseerd. Op bijna alle schepen kunt u ook voor uzelf zorgen. Hiervoor is een volledig uitgeruste kombuis beschikbaar.

Stuur ons dan uw aanvraag met bovenstaande gegevens. Gebruik gewoon ons aanvraagformulier. We komen zo snel mogelijk bij u terug met een offerte op maat.

Heeft u nog vragen of weet u nog niet precies wat u zoekt? Wij adviseren u graag persoonlijk. Bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek: Contact

Hoe verloopt een dag aan boord van een zeilschip?

Na aankomst aan boord wordt u welkom geheten door de kapitein en zijn bemanning en worden de belangrijkste “regels van het schip” aan u uitgelegd. Je leert je medezeilers kennen en samen wordt de reis/ route besproken. Op de eerste vaardag krijgt u na het ontbijt uitgebreide uitleg over het schip en de zeilen. Daarna worden de zeilen gehesen en wordt koers gezet naar de eerste bestemmingshaven. Het avontuur begint!

Elke dag zullen we gemiddeld 5-8 uur zeilen. Aan het eind van de dag varen we  een gezellige haven binnen of gaan voor anker in een mooie baai. Natuurlijk is er naast het zeilen altijd voldoende tijd om de omgeving te leren kennen. De route staat nooit van tevoren vast, maar is afhankelijk van weer en wind. Ontspannende dagen met zon en zwemmen zijn net zo goed mogelijk als dagen met veel wind en veeleisend zeilen – het zit er allemaal in.

Voor de catering is op alle schepen een volledig uitgeruste keuken aanwezig. Het is nuttig gebleken om kleine kookgroepen te vormen die om de beurt de maaltijden voor de hele groep bereiden en afwassen. Dit is natuurlijk ook een leuke manier om elkaar te leren kennen en een team op te bouwen. Op sommige schepen en op onze individuelen reizen is het ook mogelijk om een ​​reis te boeken met volpension. Vraag gerust naar de mogelijkheden.