Search
Close this search box.

Belle Amie

De Belle Amie werd in 1915 gebouwd voor de visserij op de scheepswerf van de gebroeders van der Windt in Vlaardingen.  Ze ontving haar eerste motor in 1927 en werd vervolgens verkocht naar Zweden. Daar werkte het schip aanvankelijk in de visserij, daarna als vrachtschip in de archipel rond Göteborg en vanaf 1968 als zeilopleidingsschip van een zeevaartschool. Het historische zeilschip heeft twee wereldoorlogen en verschillende economische crises overleefd en is vandaag de dag minstens zo trots en origineel als ruim 100 jaar geleden.

Het schip is in maritieme stijl ingericht en uitgerust met de nieuwste technologie. Het beschikt over een veiligheidscertificaat van de Duitse BG Verkehr als traditioneel schip voor 24 overnachtingsgasten en 50 dag gasten en wordt bemand door professionele zeelieden.

Zowel aan dek als in de salon is er voldoende ruimte voor alle medezeilers. Tevens is de salon voorzien van een scherm, beamer, WiFi en overheadprojector, zodat hier ook educatieve seminars kunnen worden aangeboden.  U slaapt  in vier-, zes- of achterkamers of in 2 enkele slaapplaatsen in de salon. De stapelbedden zijn voorzien van lakens en kussens met overtrek; beddengoed kan op verzoek ook worden verstrekt.

Ook aan dek bied het schip veel ruimte om te lezen, spelen, zonnen en gezellig samen te zijn. Er zijn 2 grote SUP’s aan boord, die u bijvoorbeeld bij een zwemstop kunt gebruiken.

Zeilen betekent meedoen op de Belle Amie. Er is geen voorkennis vereist en iedereen voelt zich al na korte tijd al  onderdeel van de crew. Samen worden de zeilen gezet, de dagelijkse bestemmingen bepaald, de zeekaarten gelezen, de navigatie besproken, de manoeuvres uitgevoerd en het zeilschip op koers gezet. De kennis van het zeilen wordt op levendige wijze overgebracht door middel van praktische activiteiten en kleine theoretische eenheden, zodat de medezeilers na korte tijd zelfstandig aan het zeilen kunnen deelnemen en zichzelf als onderdeel van de bemanning kunnen zien.

Scheepstype
Haringlogger
Soort Schip
Tallship
Vaargebied
Oostzee, Noordzee

Prijzen voor groepen (voor max. 24 personen)

U kunt de Belle Amie huren voor een groepstocht op de Oostzee vanaf Flensburg of op de Noordzee vanaf Cuxhaven, Büsum of Glückstadt

De getoonde prijzen zijn de huur voor het hele schip voor het seizoen 2024 op basis van zelfverzorging. Voor 2025 geldt mogelijk een prijstoeslag. Stuur ons uw aanvraag met uw gewenste datum. Van een dag tot een week... alles is mogelijk.

OmschrijvingPrijs
Weekend(vr. 18:00 uur t/m zo. 16:00 uur):€ 3600
Week (ma. 10:00 uur t/m zo. 16:00 uur):€ 7400
Midweek( ma. 09:00 uur t/m vr. 16:00 uur):€ 5290
Extra overnachting: € 450
Dagtocht (10:00 - 16:00 uur):€ vanaf € 2.400 (max. 45 personen)
Avondtocht ( 17:00 -21:00 uur):€ vanaf € 1.900 (max. 45 personen)

In de prijs inbegrepen

Personeelskosten voor kapitein en matroos
havengelden en toeristenbelasting
Theedoeken
Gas, water, elektriciteit
1 motoruur per dag
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Eten & Drank (kan op aanvraag verzorgd worden)
Eindschoonmaak (€ 120)
Transfer van/ naar het schip
Reis- / annuleringsverzekering
Beddengoed en handdoeken

Extra's (Optioneel te boeken)

Bier (Dithmarscher Pils), 30l fust (€ 150)
Beddengoed(€ 20 p.p.)
Handdoeken(€ 15 p.p.)
Boodschappenservice (Kosten: uitgaven voor de boodschappen+ 200€ servicepauschale)
Kok (prijs op aanvraag)

Interieur

Hutten
 • 1x 8 persoons-, 2x 6 persoons- en 1x 4 persoonshutten
 • Centrale verwarming
 • Te huur: beddengoed
Dagverblijf
 • 2 extra slaapplaatsen 
 • Biertap
 • Ijsblokjesmachine
 • 220V stopcontacten
 • Scherm met beamer
 • spelletjes
 • kleine boordbibliotheek
 • Gitaar
Keuken
 • Gasfornuis met 5 pitten
 • Oven (elektrisch)
 • Koelkast en diepvries
 • Koffiemachine en waterkoker
 • Store
Sanitair
 • 2 toiletten met wasbakken
 • 1 met douche en wasbak
 • Wasmachine

Exterieur

Scheepstype

Haringlogger

Bouwjaar/ werf

1915 / van der Windt, Vlaardingen(NL)

Thuishaven

Glückstadt/Elbe

Lengte/ breedte/ diepgang

38m / 6,30m / 2,90m

Masten

2

Zeiloppervlakte

380m²

Standaardzeilen

Bezaan, grootzeil, fok, kluiver, vlieger

Extra zeilen

2 topzeilen

Motor

Scania Vabis, 380 PK

Extra’s

Zitbanken, bijboot, zwemtrap, regendak, loopplank met reling, 2 SUPs

Meezeilreizen

Alleenreizende, gezinnen en kleine groepen die een actieve en tegelijkertijd ontspannen vakantie willen beleven op een traditioneel zeilschip, hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende zeiltochten. Maak je geen zorgen, zeilervaring is niet nodig – iedereen kan meedoen! De Engelina wordt door een ervaren en gekwalificeerde bemanning gevaren die je op de juiste manier zullen begeleiden. Leer de basis van het zeilen, klim in het kluivernet en zet de zeilen. Als je wilt is het ook mogelijk om onder begeleiding zelf aan het roer te staan.

29 juli
 t/m 4 augustus 2024
€ 690
  7 dagen
  Oostzee
Stap aan boord van de Belle Amie voor een onvergetelijke zeiltocht van Flensburg naar Rostock. Onze tocht eindigt in Rostock, waar je de kans krijgt om de beroemde Hanse Sail te bezoeken. Dit grote zeilevenement vindt plaats vanaf 9 augustus 2024 en trekt talloze traditionele zeilschepen en tallships van over de hele wereld aan. Een paradijs voor liefhebbers van historische schepen!
6 augustus
 t/m 7 augustus 2024
€ 315
  2 dagen
  Oostzee
Reis naar Nysted DK – gezellig havenfestival in Nystedt, muziek in de feesttent, oude schepen – begeleidtocht tijdens de “Haikutterregatta” terug naar Rostock
9 september
 t/m 14 september 2024
€ 720
  6 dagen
  Oostzee
Hou je van de zee en van zingen en muziek maken met anderen? Trakteer jezelf op deze muzikale tocht op het historische tweemast zeilschip Belle Amie vanaf Flensburg.
7 oktober
 t/m 11 oktober 2024
€ 620
  5 dagen
  Oostzee
Samen met andere gezinnen verkennen we de kust en ontdekken we de pittoreske Deense eilanden terwijl we kampvuurtjes stoken op afgelegen stranden en, met een beetje geluk, bruinvissen in hun natuurlijke omgeving observeren.
13 oktober
 t/m 18 oktober 2024
€ 680
  5 dagen
  Oostzee
Deze jeugdzeilreis op de Belle Amie is bedoeld voor jongeren tussen 14 en 21 jaar die de fascinatie van het zeilen willen ontdekken. Naast het zeilen zijn er workshops, wateractiviteiten, film- en spelletjesavonden en veel meer.