Search
Close this search box.

Zeilvakantie Noorwegen – Outer Hardangerfjord

Vertrek
18 augustus 2024 18:30
Terugkomst
25 augustus 2024 10:30
Aantal Dagen
7
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Bergen (NO)
Aankomsthaven
Norheimsund (NO)

Vanuit de knusse studentenstad Bergen zeilen we de ‘Outer Hardangerfjord’ in, uniek zijn hier de mooie boomgaarden en lekkere Cider. Een ongerept en afwisselend landschap met steile en beboste berghellingen, watervallen en veel eilanden.

De zeilafstanden zijn deze zeilvakantie niet heel lang, waardoor er na het zeilen voldoende tijd is voor een mooie wandeling en we doen leuke kleine haventjes aan zoals Våge, maar ook prachtige ankerplekken midden in de overweldigende natuur van Noorwegen.

We eindigen de zeilreis in Norheimsund en het plan is om hier een dagje te blijven liggen, zodat we een wandeling kunnen maken naar een van de meest populaire watervallen in Noorwegen, de Steinsdalsfossen. 50 meter hoog en hier kun je onderdoor lopen (zonder nat te worden).

Een mooi en beschut vaargebied, ideaal voor wie twijfelt over zijn of haar ‘zeebenen’, of als eerste kennismaking met het zeezeilen. De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 14 en 21 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Informatie over transfermogelijkheden naar de afvaart- en vanaf de aankomsthaven zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Categorie C: Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.241 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 1.379 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 2.207p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 150 p.p. (1.700 NOK)
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens