Search
Close this search box.

Zeilvakantie Noorwegen – Inner Hardangerfjord & Eilandhoppen

Vertrek
26 augustus 2024 18:30
Terugkomst
6 september 2024 10:30
Aantal Dagen
11
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Norheimsund (NO)
Aankomsthaven
Haugesund (NO)

Vanuit Norheimsund zeilen we dieper de indrukwekkend mooie ‘Inner’ Hardangerfjord in. Uniek zijn hier de mooie boomgaarden en lekkere Cider. Een ongerept en afwisselend landschap met steile en beboste berghellingen, watervallen en veel eilanden.

Het plan is om een dagje in Ulvik te blijven liggen, waar meerdere opties zijn, zoals een natuur wandeling naar een spectaculaire waterval, kayak huur, zwemmen en sauna of een bezoek aan een lokale Boomgaard farm met een ‘fruit en cider route’. Ook zeilen we naar het charmante plaatsje Ullensvang.

Voor we de Hardangerfjord weer uitzeilen, gaan we voor anker op een mooie ankerplek bij een eilandje in de Sildafjord en overnachten we in nog in een mooie baai. We zeilen ook de Noordzee op naar het eiland Utsira. Utsira is bekend van de zeevaartweerberichten, maar het is ook een prachtig eiland, waar we een wandeling kunnen maken naar de vuurtoren en bijbehorend ‘Lighthouse cafe’ voor een ijsje of lekkere wafel. Het eiland staat ook bekend om zijn bijzondere vogels en wordt ook wel vergeleken met Fair Isle (Shetland eilanden).

We eindigen de zeilreis in het bruisende Haugesund met een rijk Viking verleden, waar we de zeilreis afsluiten in een gezellig restaurant en de pub.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 15 en 25 zeemijlen.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Informatie over transfermogelijkheden naar de afvaart- en vanaf de aankomsthaven zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Categorie C: Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.922 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 2.135 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 3.416 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 185 p.p. (2.200 NOK)
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens