Search
Close this search box.

Zeilvakantie Noorwegen – Geirangerfjord

Vertrek
16 juli 2024 18:30
Terugkomst
24 juli 2024 10:30
Aantal Dagen
8
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Ålesund (NO)
Aankomsthaven
Ålesund (NO)

Deze zeilreis gaat diep de Geirangerfjord in, Unesco werelderfgoed met ruige, besneeuwde bergtoppen en spectaculaire watervallen zoals de ‘syv søstrene’ (de Zeven Zusters). Een ongerept en afwisselend landschap met steile en beboste berghellingen en diepe fjorden zijn ontstaan in de ijstijd. In Geiranger blijven we een dagje liggen voor een wandeling en sightseeing.

Deze zeilvakantie begint en eindigt in Ålesund, één van de meest unieke steden van Noorwegen door de sfeervolle art-nouveaustijl architectuur, nieuw opgebouwd na een allesverwoestende brand in 1904 en dat maakt deze stad uniek in Noorwegen. Vanaf de top in het stadspark Aksla heb je een adembenemend uitzicht over het stadje, de bergen en de zee. Een klim van 418 treden, maar bovenop zit een café met panoramisch uitzicht en o.a. heerlijke Donuts.

De dag-afstanden liggen bij deze zeilvakantie tussen de 16 en 40 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Categorie C/F: Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing. Zeilvakantie die ook voor kleine kinderen geschikt is.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.404 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 1.560 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 2.496 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 175 p.p. (2000 NOK)
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens