Search
Close this search box.

Zeilvakantie Noorwegen – Eilandhoppen & Hjørundfjord

Vertrek
25 juli 2024 18:30
Terugkomst
3 augustus 2024 10:30
Aantal Dagen
9
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Ålesund (NO)
Aankomsthaven
Måløy (NO)

Deze zeilvakantie begint in Ålesund, één van de meest unieke steden van Noorwegen door de sfeervolle art-nouveaustijl architectuur, nieuw opgebouwd na een allesverwoestende brand in 1904. Vanaf de top in het stadspark Aksla heb je een adembenemend uitzicht over het stadje, de bergen en de zee. Een klim van 418 treden, maar bovenop zit een café met panoramisch uitzicht en o.a. heerlijke Donuts. 

Deze zeilreis gaat de Hjørundfjord in, één van de mooiste Noorse fjorden, maar minder bekend bij het grote publiek. Met imposante bergen, pittoreske dorpen zoals Sæbø en ruige besneeuwde bergtoppen. Een ongerept en afwisselend landschap met steile en beboste berghellingen en diepe fjorden die ontstaan zijn in de ijstijd.

We zeilen door naar het afgelegen eilandje Runde, met prachtige bloemen en veel bijzondere vogels zoals Puffins (papegaaiduikers), Jan van Genten en zeearenden. Hier blijven we een dagje liggen voor sightseeing en een mooie wandeling.

Afhankelijk van weer en wind hoppen we verder naar andere eilanden zoals Sandsøya en Silda. We eindigen in Måløy, waar we de zeilvakantie afsluiten in een gezellig restaurantje.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 30 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af. Informatie over transfermogelijkheden naar de afvaart- en vanaf de aankomsthaven zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Categorie C: Relaxte zeilvakantie met kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.436 p.p. in plaats van € 1.595
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 1.595 p.p. in plaats van € 1.772
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 2.552 p.p. in plaats van € 2.835
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 185p.p. (2.200 NOK)
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens