Search
Close this search box.

Zeezeiltraining – Van Rotterdam naar Schotland (520 mijl)

Vertrek
27 mei 2025 18:30
Terugkomst
7 juni 2025 10:30
Aantal Dagen
11
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Rotterdam (NL)
Aankomsthaven
Inverness (UK)

Vanuit het hart van Rotterdam zeilen we op de eerste dag via de Erasmusbrug de Nieuwe Waterweg af naar Scheveningen. Het begin van de reis is ontspannen, met een kop koffie terwijl we door vier bruggen varen, waaronder de iconische Erasmusbrug. Het is leuk en bijzonder om Rotterdam vanaf het water te zien met alle drukke scheepvaart om ons heen. De Nieuwe Waterweg is verdeeld in marifoon blokkanalen om de scheepvaart te begeleiden, wat een leerzaam aspect is van deze zeezeiltraining. Afhankelijk van de stroming, duurt het ongeveer drie uur varen tot we de Noordzee bereiken, een mooie gelegenheid om aan dek alles door te nemen.

’s Avonds maken we een vaarplan op basis van de weerberichten, een flinke maar leerzame puzzel. Ook leren we hoe je weerkaarten moet interpreteren.

De volgende dag steken we het Engels Kanaal over naar Whitby, een afstand van 230 mijl met drukke scheepvaartroutes, booreilanden en veel scheepvaartverkeer. Een leerzame oversteek waarbij we één à twee nachten doorzeilen en gebruikmaken van radar en AIS, maar ook oefenen met scheepsverlichting. We doen dit volgens een wachtsysteem. Whitby is een prachtige en sfeervolle oude vissershaven en als de wind meezit, kunnen we hier nog de middag genieten van de gezellige Engelse sfeer en de bezienswaardigheden.

We zeilen met een 3-wachtsysteem, 3 uur op en 6 uur af. Op die manier krijg je voldoende rust en ben je alert als je wacht begint. Zeker als het ‘s nachts kouder is, is het wachtlopen zo goed vol te houden.

Daarna varen we verder langs de Engelse kust omhoog naar Schotland. Dit betekent weer een nacht op zee, dus opnieuw wachtlopen, actief zeilen en uitkijken voor scheepvaart, visserij en windmolenparken. De wind bepaalt de bestemming, maar als het lukt, maken we een tussenstop in het sfeervolle Stonehaven. Deze zeezeiltraining eindigt in Inverness in het noorden van Schotland. We sluiten de reis af in een pub, met een maaltijd en een biertje.

Kortom, een leerzame zeezeiltraining vanwege de drukke scheepvaartroutes, sterke stromingen en getijdenpuzzels, maar bovenal een prachtige zeilreis langs een schitterende kust met leuke havens.

Categorie E/A: Overtocht met zeezeiltraining, waar ook `s nachts wordt doorgevaren.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut jongeren tot 29 jaar
Volwassenen€ 2.159 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 2.399 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 3.839 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ vanaf 2025 in de prijs inbegrepen
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens