Search
Close this search box.

Zee-zeilreis Engeland (2x 140 mijl)

Vertrek
14 mei 2025 11:30
Terugkomst
18 mei 2025 10:30
Aantal Dagen
5
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Rotterdam (NL)
Aankomsthaven
Rotterdam (NL)

Vanuit het centrum van Rotterdam varen we de eerste dag door de Erasmusbrug de Nieuwe Waterweg af naar Maassluis. Een relaxte start van de reis, met een kop koffie door 4 bruggen waaronder de iconische Erasmusbrug. Leuk en bijzonder om Rotterdam vanaf het water te zien met alle drukke scheepvaart. De Nieuwe Waterweg is opgedeeld in marifoon blokkanalen om de scheepvaart te begeleiden. Afhankelijk van de stroming, is het een uur of drie varen tot Maassluis, een mooie gelegenheid om aan dek alles door te nemen, elkaar te leren kennen en voor een lekkere lunch. Aan het einde van de middag gaan we een vaarplan maken afhankelijk van de weerberichten, en kunnen we ons voorbereiden voor de overtocht de volgende dag.

We steken dan het Engelse Kanaal over naar Ramsgate of Lowestoft, een afstand van 120 mijl met shipping-lanes, windmolenparken en veel scheepvaartverkeer. Een leerzame oversteek met één nacht doorzeilen waarbij we de radar en AIS gebruiken, maar ook zullen oefenen met scheepsverlichting. Ramsgate en lowestoft zijn allebei mooie en sfeervolle oude havens en als de wind meewerkt kunnen we hier nog de middag genieten van de gezellige Engelse sfeer en bezienswaardigheden en natuurlijk ’s avonds in de pub een pint pakken.

We zeilen met een 3-wachtsysteem, 3 uur op en 6 uur af. Op die manier krijg je toch voldoende rust en bent je alert als je wacht begint. Zeker als het (‘s nachts) kouder is, is het wachtlopen zo goed vol te houden.

De dag erop zeilen we weer terug, afhankelijk van de wind en het tij zeilen we in het donker Rotterdam naar binnen, erg mooi en een onvergetelijke ervaring.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Categorie A: Overtochten, zeezeilen, mijlenmakers waar ook ’s nachts wordt doorgevaren.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut jongeren tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.079 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 1.199 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 1.919 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ Vanaf 2025 in de prijs inbegrepen
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens