Search
Close this search box.

Overtocht van Noorwegen naar Schotland (365 mijl)

Vertrek
16 september 2024 18:30
Terugkomst
25 september 2024 10:30
Aantal Dagen
9
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Stavanger (NO)
Aankomsthaven
Edinburgh (UK)

Afhankelijk van het weer zeilen we de eerste dag van Stavanger naar een Noors eilandje voor de kust. Op die manier kan iedereen even wennen aan het schip en aan de zee, en is er ook nog tijd om wat van Noorwegen mee te krijgen. Daarna hebben we een afstand van ongeveer 280 mijl naar Schotland te gaan. Onder goede weersomstandigheden ongeveer twee en een halve dag non-stop, maar het kan ook langer of korter duren.

We zeilen met een 3-wachtsysteem, 3 uur op en 6 uur af. Op die manier krijg je toch voldoende rust en ben je alert als je wacht begint. Zeker als het (‘s nachts) kouder is, is het wachtlopen zo goed vol te houden.

Bijzonder op de oversteken zijn de mooie zons- en maan opkomsten/ ondergangen. Met een beetje geluk zien we behalve dolfijnen ook walvissen en de meest prachtige sterrenhemels of een lichtende zee (zeevonk). Een bijzondere combinatie van mijlen maken, nachtzeilen, meer zeilhandelingen en veel sturen. Deze zeezeilreizen zijn enigszins ruim ingepland, zodat er ook mogelijkheden zijn om echt slecht weer te ontwijken of om een paar leuke havens onderweg aan te doen voor de afwisseling en om bij te komen.

De bestemming wordt door het weer bepaald, maar het plan is om naar Stonehaven te zeilen en daarna een dagje in de haven te blijven om bij te komen (er is een gezellige pub) en om wat van het land te zien, zoals een mooie wandeling naar de ruïne van Dunnottar castle.

Daarna volgt een etappe langs de Schotse kust naar Edinburgh, ook een nachtje doorzeilen. Vanuit de marina kunnen we makkelijk met de trein naar de oude stad van Edinburgh. Als er nog tijd over is zouden we ‘Arthur’s Seat’ kunnen beklimmen met een prachtig uitzicht over de stad en de ‘Firth of Forth’ , daarna sluiten we de zeilreis af in een gezellig restaurant.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 15 en 280 mijl.

Categorie A: Overtochten, zeezeilen, mijlenmakers waar ook ’s nachts wordt doorgevaren.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut jongeren tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.538 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 1.709 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 2.735 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 150 p.p. (£ 125 )
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens