Search
Close this search box.

Overtocht van de Shetland eilanden naar Noorwegen (280 mijl)

Vertrek
7 juli 2024 18:30
Terugkomst
15 juli 2024 10:30
Aantal Dagen
7
Vaargebied
Afvaarthaven
Overtocht van de Shetland eilanden naar Noorwegen (280 mijl)
Aankomsthaven
Overtocht van de Shetland eilanden naar Noorwegen (280 mijl)

Afhankelijk van het weer zeilen we de eerste dag vanaf Lerwick naar één van de noordelijke Shetland eilanden. Op die manier kan iedereen even wennen aan het schip en aan de zee en is er ook nog tijd om wat van deze  bijzondere eilanden groep te zien. Daarna hebben we een afstand van ongeveer 240 mijl naar de Noorse kust te gaan. Onder goede weersomstandigheden ongeveer twee dagen non-stop, maar het kan ook langer of korter duren.

We zeilen met een 3-wachtsysteem, 3 uur op en 6 uur af. Op die manier krijg je toch voldoende rust en ben je alert als je wacht begint. Zeker als het (‘s nachts) kouder is, is het wachtlopen zo goed vol te houden.

Bijzonder op de oversteken zijn de mooie zons- en maan- opkomsten/ ondergangen. Met een beetje geluk zien we behalve dolfijnen ook walvissen en de meest prachtige sterrenhemels of een lichtende zee (zeevonk). Een bijzondere combinatie van mijlen maken, nachtzeilen, meer zeilhandelingen en veel sturen. Deze zeezeilreizen zijn enigszins ruim ingepland, zodat er ook mogelijkheden zijn om echt slecht weer te ontwijken of om een paar leuke havens onderweg aan te doen voor de afwisseling en om bij te komen.

De bestemming wordt door het weer bepaald en het plan is om daarna een dagje in de haven te blijven om bij te komen en om wat van het land te zien. We eindigen in de mooie haven van Ålesund, waar we uit eten gaan om de zeilreis af te sluiten.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 20 en 240 zeemijlen. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af. Informatie over transfermogelijkheden naar de afvaart- en vanaf de aankomsthaven zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Categorie A: Overtochten, zeezeilen, mijlenmakers waar ook ’s nachts wordt doorgevaren.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.404 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 1.560 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 2.496 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 130p.p. (1.500 NOK)
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering