Search
Close this search box.

Klipperrace – Traditionele zeilwedstrijd op het IJsselmeer

Vertrek
11 oktober 2024 20:00
Terugkomst
13 oktober 2024 16:00
Aantal Dagen
2
Vaargebied
IJsselmeer
Afvaarthaven
Enkhuizen (NL)
Aankomsthaven
Enkhuizen (NL)

Welkom bij de 49e Enkhuizer Klipperrace.

Deze regatta bestaat uit twee delen. Op zaterdag wordt de beroemde Drie Steden Regatta gezeild. Deze race begint met een spectaculaire ankerstart in het Krabbersgat bij Enkhuizen. Vervolgens moeten twee van de drie aangewezen boeien worden gerond. Deze boeien liggen bij Medemblik, Stavoren en Urk en de finish is weer in het Krabbersgat. Als de lieren ratelen en de schippers hun laatste commando’s roepen, vertrekken de majestueus opgetuigde platbodemschepen in een wolk van zeilen. Het unieke aan de Drie Steden Regatta is de routekeuze tussen de steden Medemblik, Stavoren en Urk, die de schipper moet maken op basis van de weersomstandigheden en zijn ervaring. De markeringen zijn zo gekozen dat bij elke keuze driehoeken van gelijke waarde ontstaan.

Op zondag verzamelen de klippers voor de kust van Enkhuizen voor een race op een zogenaamde “trapezebaan”. Afhankelijk van de weersomstandigheden varen de schepen dit parcours met één of twee lussen. Op zondag gaat het erom met de open wind mee te zeilen, snel te manoeuvreren en te reageren op tegenstanders en windshifts. De twee klassen starten na elkaar en de parcoursen overlappen elkaar op sommige plaatsen, zodat het veld tijdens de race bij elkaar blijft en de deelnemers een geweldige wedstrijdervaring hebben.

Regatta programma:

Zaterdag:
10.00 – Geplande ankerstart Drie Steden Regatta in het Krabbersgat
20.00 – Uiterste finish
20.30 – Feest in ‘Brouwerij de Werf’, Paktuinen, Enkhuizen met live muziek van de band ‘Dr Who’.

Zondag:
11.00  – Geplande start B-klasse
11.30 – Geplande start A-klasse
16.00 – Uiterste finish
18.00 – Prijsuitreiking in Brouwerij de Werf, Paktuinen, Enkhuizen

Kaat-Mossel-okt-2015

Kaat Mossel

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
gedeelde hut (2-4 personen)
Volwassenen€ 305 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Kaat Mossel
Compleet beddengoed
Meemaak- volpension
Drankjes
Havengelden en toeristenbelasting
Motoruren

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer van/naar de afvaarthaven
Handdoeken
Insolventieverzekering: Garantiefonds ggto ( 9€ p.p.)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens