Search
Close this search box.

Kaat Mossel

De klipper Kaat Mossel werd in 1905 als tweemaster te water gelaten op de scheepswerf van de gebroeders de Boer in Lemmer. Het schip was zo gebouwd dat de stormachtige Zuiderzee zonder problemen bevaren kon worden. Tot 1930 werd de Kaat Mossel gebruikt als zeilend vrachtschip voor het vervoer van verschillende goederen. In de daaropvolgende periode tot 1972 werden de masten verwijderd en werd het schip ingezet als motorvrachtschip.

Tegenwoordig is de Kaat Mossel weer voorzien van twee masten en 20  slaapplaatsen en kunt u het schip boeken voor een zeiltocht in Nederland. Kom aan boord en maak een reis terug in de tijd.

Het vaargebied omvat het Markermeer en het IJsselmeer met zijn pittoreske stadjes als Enkhuizen, Medemblik of Makkum. Ook de Waddeneilanden zijn populair, evenals de binnenwateren van Fryslân en Overijssel. Een tochtje via Amsterdam, Zaandam en Alkmaar naar Den Helder behoort ook tot de mogelijkheden. Aan de andere kant is een rondje Groningen via het Lauwersmeer ook een aanrader. Uiteraard bepalen de wind en de getijden welke route mogelijk is. Kortom: vakanties, studiereizen, clubuitjes, aan boord van de Kaat Mossel is er veel mogelijk.

Benedendeks bevindt zich een comfortabel en gezellig dagverblijf met een goed uitgeruste keuken. Omdat het dagverblijf zich op verschillende niveaus bevindt, heeft u vanaf de ontbijttafel rondom een ​​geweldig uitzicht op de zee of de haven.  De hutten hebben elk een dakluik, waardoor er voldoende daglicht naar binnen komt. Daarnaast beschikt de Kaat Mossel over 3 toiletten en 2 douches.

Met haar grote voordek en ruime middendek is er altijd wel een plekje waar je heerlijk kunt vertoeven. Of misschien blijft u liever op het brede achterdek, waar de schipper u graag alles uitlegt over het schip en het zeilen. Soms is er ook de mogelijkheid om zelf aan het roer te staan ​​en te ervaren hoe het is om zo’n groot schip te besturen.

Bij groepsreizen verzorgt u zich zelf. Tijdens individuele reizen wordt er gezamenlijk gekookt.

Scheepstype
Tweemast-Klipper
Soort Schip
Platbodemschip
Vaargebied
IJsselmeer, Waddenzee

Prijzen voor groepen (voor max. 20 personen)

U kunt de Kaat Mossel huren voor een groepstocht op de Waddenzee en het IJsselmeer vanaf Lelystad, Bataviahaven. Andere afvaarthavens zijn naar afspraak en tegen een prijsopslag mogelijk.

De getoonde prijzen zijn de huur voor het hele schip op basis van zelfverzorging. Stuur ons uw aanvraag met uw gewenste datum. Van een dag tot een week... alles is mogelijk.

OmschrijvingPrijs
Weekend (vr. 20:00 uur t/m zo. 16:00 uur€ 3.780
Week (ma. /za. 10:00 uur t/m zo./vr. 16:00 uur)€ 6.300
Midweek (ma. 10:00 uur t/m vr. 16:00 uur)€ 4.305
Voorovernachting€ inclusief
Extra dag€ 1.082
Dagtocht (10:00 t/m 17:00 uur)€ 1.470

In de prijs inbegrepen

Personeelskosten voor schipper en matroos
Hoeslaken en hoofdkussen met overtrek
1 motoruur per dag
havengeld en toeristenbelasting
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Catering
Dekbedden & handdoeken
Transfer van/naar de afvaarhaven
Eindschoonmaak ( € 130)
Verdere motoruren ( € 40/ uur)
Insolventieverzekering/Garantiefonds ggto ( 9€ per person)
Reis-/ annuleringsverzekering

Extra's (Optioneel te boeken)

Dekbedden ( € 15 p.P.)

Interieur

Hutten
 • 5x 2- persoons-, 2x 3-persoons- en 1x 4-persoonshutten
 • Wasbak met koud water
 • Centrale verwarming
 • Dakluik
 • Incl. hoeslaken en hoofdkussen met overtrek
 • Te huur: dekbedden
Dagverblijf
 • Spelletjes
 • kleine boordbibliotheek
 • Stereo/ cd – player
Keuken
 • Gasfornuis met 6 pitten
 • Oven (Gas)
 • 1 Koelkast (246 l)
 • Diepvries (100 l)
Sanitair
 • 3 toiletten
 • 2 Douches

Exterieur

Scheepstype

Klipper

Bouwjaar/ werf

1905/ De Boer, Lemmer (NL)

Thuishaven

Lelystad Bataviahaven

Lengte/ breedte/ diepgang

28,00m / 5,50m / 1,00 m

Masten

2

Zeiloppervlakte

250m²

Standaardzeilen

Schoenerzeil met Wishbone, grootzeil, fok, kluiver

Motor

DAF 575, 100 PK

Meezeilreizen

Alleenreizende, gezinnen en kleine groepen die een actieve en tegelijkertijd ontspannen vakantie willen beleven op een traditioneel zeilschip, hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan de volgende zeiltochten. Maak je geen zorgen, zeilervaring is niet nodig – iedereen kan meedoen! De Kaat Mossel wordt door een ervaren en gekwalificeerde bemanning gevaren die je op de juiste manier zullen begeleiden. Leer de basis van het zeilen, klim in het kluivernet en zet de zeilen. Als je wilt is het ook mogelijk om onder begeleiding zelf aan het roer te staan

26 augustus
 t/m 1 september 2024
€ 660
  7 dagen
  IJsselmeer, Waddenzee
Beleef de zomer in Nederland aan boord van een traditioneel zeilschip. Lekker dicht bij huis stapt u zomaar een andere wereld binnen.
11 oktober
 t/m 13 oktober 2024
€ 305
  2 dagen
  IJsselmeer
Deze regatta bestaat uit twee delen. Op zaterdag wordt de beroemde Drie Steden Regatta gezeild. Op zondag verzamelen de klippers voor de kust van Enkhuizen voor een race op een zogenaamde “trapezebaan”.