Search
Close this search box.

Klassieke oversteek Noord-Atlantische Oceaan: Van Portugal via Tenerife naar Barbados

Vertrek
4 november 2024 14:00
Terugkomst
16 december 2024 10:00
Aantal Dagen
43
Vaargebied
Trans-atlantisch
Afvaarthaven
Portimao (PT)
Aankomsthaven
Barbados

Een avontuurlijke zeilvakantie op een oceaan zal zeker een levenslange herinnering achterlaten. Tijdens dit zeilavontuur maken we gebruik van de passaatwinden over de evenaar om de zeilen te vullen en duizenden kilometers af te leggen. Het is niet voor bangeriken, maar perfect voor de enthousiaste avonturier! Vanaf Portimão aan de zuidkust van Portugal zeilt het tall ship Blue Clipper over de Atlantische Oceaan naar het Caribische eiland Barbados. De reis duurt 40 dagen om de open oceaan over te steken, inclusief een vierdaagse stop in Tenerife en extra bufferdagen om optimaal van de wind te profiteren. Als we vroeger aankomen, kun je het schip gebruiken als uitvalsbasis terwijl je je landbenen terugvindt en de omgeving verkent.

Een oceaanavontuur biedt het volledige spectrum aan elementen. Van ruwe zeeën en zachte briesjes tot passaatwinden die de zeilen vullen en je over de golven voortstuwen. De professionele bemanning beheerst manoeuvres in wind, regen en zon en gebruikt weerradartechnologie om de veiligste en meest efficiënte route te bepalen. Elke dag brengt nieuwe verrassingen en stelt de gasten in staat veerkracht, aanpassingsvermogen en een diepe waardering voor de natuur en haar elementen te ontwikkelen.

Eerdere ervaring op het water is vereist. Als het schip eenmaal onderweg is, is er geen weg meer terug. Het is daarom vereist om van tevoren tenminste een kortere zeereis te hebben gemaakt om je zeewaardigheid te testen. Dit kan bijvoorbeeld een weektocht in het Caribisch gebied zijn, maar ook een weekend op de Oostzee of in de Middellandse Zee. We raden je graag een geschikte “testreis” aan.

De professionele en ervaren bemanning leert je alles wat je moet weten, want op deze reis maak je deel uit van de bemanning. Je hijst de zeilen, staat aan het roer en wordt betrokken bij alle aspecten van het zeilen op een tall ship. De Blauwe Clipper vaart dag en nacht. Iedereen wordt uitgenodigd om deel te nemen aan het wachtsysteem aan boord, maar dit is niet verplicht – het schip is volledig bemand. Maak je geen zorgen, je zult nooit zonder een bemanningslid wacht lopen en het wachtsysteem wordt uitgewerkt zodra iedereen aan boord is om de vaardigheden van de gasten te beoordelen.

Van het uitstippelen van de route op de kaart, samen koken, astronomisch navigeren, zeilen hijsen en trimmen tot touwwerk en reparaties – er is altijd wel iets te doen tijdens de wacht. De rest van de tijd is vrij om te genieten van de diepzwarte nachthemel, een boek of drie te lezen of samen te kaarten. De zee geeft je de kans om de eisen van de moderne wereld van je af te zetten en je ziel te vullen met “Vitamin sea”.

Tip: Je kunt Portimao bereiken met het vliegtuig via het vliegveld “Faro”. Er zijn directe vluchten vanuit Amsterdam en Rotterdam. Vanaf de eindbestemming Barbados (vliegveld: Bridgetown) kun je via Londen, Düsseldorf of Frankfurt terug naar Nederland vliegen.

Blue-Clipper-under-sail-blue-skies

Blue Clipper

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Vierpersoonshut ensuite (18 - 25 jaar, gemengd geslacht)
Volwassenen€ 6.810 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut ensuite
Volwassenen€ 7.900 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Volpension (ontbijt, lunch, diner en snacks)
Frisdrank en warme dranken
Beddengoed (kussen, lakens & dekbed) en douche handdoek
Nautische Crew incl. bemanningskok
Alleen ontbijt tijdens de tussenstop op Tenerife
Alle tendertochten van en naar het schip
Haven- en brandstofkosten
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Lunch en diner aan wal tijdens een tussenstop op Tenerife
Alcoholische drankjes (tegen faire prijzen aan boord verkrijgbaar)
Reis- en annuleringsverzekering
Transfer van/naar de afvaarthaven (vliegtickets etc.)

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens