Search
Close this search box.

Blue Clipper

De Blue Clipper, gebouwd in Zweden in 1991, is een indrukwekkende driemaster met een gaffeltuig. Met een clipper boeg, een originele teakhouten dek en een elegante achtersteven, biedt ze een traditionele tall ship ervaring gecombineerd met een relatief moderne bouw, wat gasten een authentieke ervaring met alle moderne gemakken geeft.

Ze heeft vele jaren over de hele wereld gevaren en brengt haar zomers door in Schotland en de Hebriden. In de herfst vaart ze naar het zuiden, richting Spanje en Portugal, om vervolgens de Atlantische Oceaan over te steken voor wat winterzon in het Caribisch gebied. Oorspronkelijk eigendom van het cognacbedrijf Hennessy en genaamd ‘Spirit of Hennessy’, verscheen ze in veel tv-programma’s en commercials voordat ze eind jaren ’90 privé werd gekocht.

Aan dek is er volop ruimte voor gasten om zich volledig in het zeemansleven te verdiepen, zoals het hijsen van de zeilen, het leren van knopen en zelfs het sturen van het schip.

Een ruime salon, stuurhuis en kombuis bevinden zich ook op dek niveau, terwijl onderdeks goed is doordacht met zes ruime hutten met eigen douche en toilet. Alle hutten zijn voorzien van volwaardige stapelbedden, een klein bureau, een patrijspoort voor natuurlijk licht en verwarming/airconditioning. Er is natuurlijk ook een kombuis, waar de toegewijde chef ontbijt, lunch en diner voor de gasten bereidt. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokale producten; denk aan stevige, huisgemaakte maaltijden, vers brood en cake – perfect na een dag in de zilte lucht. Naast de kombuis bevindt zich de ruime salon. Comfortabele leren banken en lange tafels bieden een geweldige plek om te socialiseren met de andere gasten tijdens het diner en een drankje.

EEN TYPISCHE DAG
Na een stevig ontbijt begint de bemanning met het voorbereiden van de zeilen en bespreekt met de gastbemanning het plan voor de dag. Na het controleren van de kaarten en het lichten van het anker, worden de zeilen gehesen op zoek naar een schilderachtige ankerplaats, bij voorkeur buiten de gebaande paden. Na een paar uur zeilen, wordt het anker uitgegooid en kunnen de gasten aan wal verkennen of gewoon ontspannen op het schip met een boek – de keuze is aan jou.

Het mooie van de kust ontdekken vanuit het comfort van een schip is dat je afgelegen, moeilijk bereikbare bestemmingen kunt bereiken, ver weg van de toeristische drukte. De Blue Clipper beschikt over 3 kajaks en 3 SUPs voor gebruik door de gasten wanneer het schip voor anker ligt, zodat men nog verder in de kust kan verkennen.

Scheepstype
Driemastschoener
Soort Schip
Tallship
Vaargebied
Caribisch gebied, Trans-atlantisch

Interieur

Hutten
 • 6 x tweepersoonshutten met eigen badkamer
 • 1x 6-persoons-familiehut
 • 220V Europees stopcontacten
 • Klein bureau
 • Opbergruimte voor kleren
 • Partrijsport
 • Airco
Dagverblijf
 • Lange tafels
 • Leren banken
 • Bar
 • TV
Sanitair
 • 9 ensuite badkamers met douche, toilet en wasbak
Andere
 • Centrale verwarming
 • Airco

Exterieur

Scheepstype

Driemastschoener (romp: klipper)

Bouwjaar/werf

1991, Feab Marstrandsverken, Zweden

Thuishaven

Jersey

Lengte

44,00m

Zeiloppervlakte

max. 675m²

Aantal Zeilen

10 (Schoener tuigage)

Extra’s

Zeekajaks, SUPs, 

Meezeilreizen

De Blue Clipper is een elegante schoener perfect voor degenen die een actieve zeilvakantie in comfort en luxe willen!

Van het hijsen van de zeilen tot het sturen van het schip, de vriendelijke en deskundige bemanning staat altijd klaar om je de kneepjes van het vak te leren. Een van de prachtige aspecten van zeilen met zo’n majestueus tall schip is de kans om actief mee te doen in een veilige en ondersteunende omgeving! De vaste bemanning is professioneel opgeleid, dus hoewel gastparticipatie zeker wordt aangemoedigd, mag je ook gewoon ontspannen en genieten van het uitzicht. En voor degenen die zich zorgen maken over hun fysieke vermogen om de zeilen te hijsen, zijn er een tal van andere klusjes aan boord. Zoals bij voorbeeld het opschieten van touwen, het voorbereiden van landlijnen en het houden van de wacht. Tijdens de langere overtochten over de Atlantische Oceaan werken de gasten samen met de bemanning en nemen ze om beurten deel aan het nachtwachtsysteem.

4 november
 t/m 16 december 2024
V.a.
€ 6810
  43 dagen
  Trans-atlantisch
Vanuit Portimao zeilt het tallship Blue Clipper naar Barbados. De reis duurt 40 dagen om de open oceaan over te steken, inclusief een vierdaagse stop in Tenerife en extra bufferdagen om optimaal van de wind te profiteren.
20 december
 t/m 27 december 2024
V.a.
€ 2160
  8 dagen
  Caribisch gebied
Vergezel tall ship Blue Clipper op het eiland Barbados en geniet van authentiek Caribisch eilandhoppen via de Bovenwindse eilanden St Vincent en de Grenadines naar St. Lucia.
28 december
 t/m 4 januari 2025
V.a.
€ 2160
  8 dagen
  Caribisch gebied
Ga mee met tall ship Blue Clipper voor een zeilvakantie in het Caribisch gebied tijdens oud & new. Verken de paradijselijke eilanden St Vincent en de Grenadines, begin en eindig op het eiland St Lucia. Geniet van traditioneel tall ship zeilen, eilandhoppen, wilde dieren spotten en relaxen op tropische eilanden.
25 januari
 t/m 1 februari 2025
V.a.
€ 2160
  8 dagen
  Caribisch gebied
Ga mee met tall ship Blue Clipper voor een zeilvakantie in het Caribisch gebied. Verken de paradijselijke eilanden St Vincent en de Grenadines, begin en eindig op het eiland St Lucia. Geniet van traditioneel tall ship zeilen, eilandhoppen, wilde dieren spotten en relaxen op tropische eilanden.
3 februari
 t/m 10 februari 2025
V.a.
€ 2160
  8 dagen
  Caribisch gebied
Stap aan boord van de Blue Clipper en maak je klaar voor een zeilavontuur in het Caribisch gebied dat je nooit zult vergeten! Begin je avontuur in St. Lucia en verken de eilanden Martinique en Guadeloupe voordat je eindigt in het prachtige Antigua.
15 februari
 t/m 27 maart 2025
V.a.
€ 6810
  41 dagen
  Trans-atlantisch
Vanaf het Caribische eiland Antigua zeilt het tall ship Blue Clipper over de Atlantische Oceaan naar Cascais in Portugal. De reis om de open oceaan over te steken duurt 41 dagen, inclusief een vierdaagse stop op de Azoren en extra bufferdagen om optimaal van de wind te profiteren.