Search
Close this search box.

Zomer zeilvakantie op de Nederlandse Waddenzee

Vertrek
9 augustus 2024 20:00
Terugkomst
16 augustus 2024 15:00
Aantal Dagen
7
Vaargebied
Waddenzee, IJsselmeer
Afvaarthaven
Stavoren (NL)
Aankomsthaven
Stavoren (NL)

Welkom op de Nil Desperandum. Tijdens deze tocht heb je de mogelijkheid om de Nederlandse Waddenzee te verkennen met dit meer dan 100 jaar oude traditionele zeilschip. Hier ervaar je de elementen zoals in bijna geen ander gebied. De getijden en stromingen dagen ons voortdurend uit om de juiste koers te bepalen. Een actieve zeiltocht is elke dag gegarandeerd. Ervaar het wad tijdens het zeilen met de Nil Desperandum en verken daarna de eilanden per fiets of te voet. De perfecte mix om dit unieke gebied vanuit verschillende perspectieven te leren kennen!

De Waddenzee is in 2009 uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. Er leven meer dan 10.000 zeldzame planten- en diersoorten. Het gebied heeft vijf bewoonde eilanden, waarvan we er tijdens deze reis een aantal zullen bezoeken. De eilanden hebben de zilte lucht, de prachtige natuur en hun vriendelijke bewoners gemeen, maar toch heeft elk eiland zijn eigen charme en bijzondere sfeer:

Texel is vandaag de dag nog steeds een echt visserseiland en dat laten de bewoners graag zien. In de directe omgeving van de haven vind je veel viswinkels en rokerijen, een leuk museum en natuurlijk veel wolproducten van het wereldberoemde Texelse schaap. Als je echt iets van dit grote eiland wilt zien, kun je direct vanuit de haven een fiets huren. Vlieland, het kleinste eiland, heeft prachtige natuur te bieden. Hier vind je rust en ruimte, stranden en duinen, een unieke lucht en weidse uitzichten over de Noordzee en de Waddenzee. Terschelling bruist van het leven! Elke wandeling door de bossen en duinen leidt je weer terug naar het gezellige dorp. Cafés, bars en restaurants liggen hier op een rij en alles heeft zijn eigen charme. Gewoon gezellig! Helaas vliegt de tijd altijd voorbij…

Als het weer het toelaat, kun je ook droogvallen met de Nil Desperandum. Het schip wordt daarvoor na hoogwater op een zandbank vast gevaren. Het water stroomt dan met de eb weg tot het schip uiteindelijk droog op de zeebodem ligt. Je kunt dan van boord gaan en een korte wandeling over het wad maken. Mis deze unieke ervaring niet!

Belangrijk: De exacte route is altijd afhankelijk van wind, weer en getijden en staat daarom niet van tevoren vast.

Nil Desperandum

Nil Desperandum

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 755 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 990 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Nil Desperandum
Hoeslaken en hoofdkussen met overtrek
Volpension
Havengeld en toeristenbelasting
Motoruren
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
Eindschoonmaak

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrekhaven
Dekbed & handdoeken
Drankjes (tegen faire prijzen aan boord verkrijbaar)
Reis- annuleringsverzekering