Search
Close this search box.

Zeil- en fotoreis Spitsbergen  – ontdekkingsreis in het herfstige Noordpoolgebied 

Vertrek
18 september 2024 14:00
Terugkomst
25 september 2024 12:00
Aantal Dagen
8
Vaargebied
Poolgebieden
Afvaarthaven
Longyearbyen (Spitsbergen)
Aankomsthaven
Longyearbyen (Spitsbergen)

Reis in september 2024 met de Meander door het herfstige noordpoolgebied en profiteer van dit exclusieve aanbod om deel te nemen aan een onvergetelijke reis.

Kapitein Mario Czock, de bemanning en expeditieleider Alexander Lembke zijn enthousiaste poolreizigers die al vele jaren scheepsreizen in en rond Spitsbergen plannen en uitvoeren. De deelnemers aan de expeditie reizen in een kleine groep van maximaal 12 personen en nemen veel tijd om het licht te volgen, misschien nog onbekende plekken te ontdekken of gewoon een gletsjer in het avondlicht te observeren.

September is een van de mooiste maanden op Spitsbergen om het magische licht van de Noordpool te ervaren. Expeditieleden krijgen de kans om te genieten van de landschappen en indrukwekkende bergmassieven gehuld in veranderend licht en om unieke motieven te fotograferen. In deze tijd van het jaar zorgt het licht voor een heel bijzondere sfeer en kan de eerste sneeuw het landschap al in een wit kleed hullen. Met een beetje geluk kan het noorderlicht worden gespot. Het weer kan zeer veranderlijk zijn en op de fjorden kan zich het eerste ijs vormen.

Omdat de dagen in september al veel korter zijn, kunt u de avond- en nachtelijke uren doorbrengen in de warme en gezellige salon, kletsend met uw medereizigers bij een kopje thee, een boek lezend of samen met Alexander Lembke uw foto’s bekijkend. Thematisch passend zal er ook een lezing of twee zijn.

De tijd op een zeilschip in het noordpoolgebied gaat in de herfst langzamer en daarom staat deze zeiltocht in het teken van langzaam ontdekken en de tijd nemen zonder vaste route. Vaak ontstaan de mooiste momenten ongepland en met de Meander hebben we de mogelijkheid om daar flexibel op in te spelen. Natuurlijk zullen we met een beetje geluk ook enkele dieren zien zoals ijsberen of poolvossen, maar de focus ligt niet op een fotosafari, maar op de totale ervaring van het Noordpoolgebied in de herfst op een klein maar capabel zeilschip.

Afhankelijk van het weer worden dagelijks één of twee excursies aan wal ondernomen, zodat er ruimte en tijd overblijft om deze unieke natuur te ervaren.

FAA30B3B-F231-4D90-B211-44EA1489AEE2

Meander

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
standaard tweepersoonshut (wc & douche op de gang)
Volwassenen€ 2.650
Kinderen
comfort tweepersoonshut (wc & douche in de kamer)
Volwassenen€ 2.950
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in een tweepersoonshut (douche en wc op de gang) of comfort- tweepersoonshut(eigen douche & wc)
Nautische crew en kook
Landexcursies met guide
Volpension
Beddengoed & handdoeken
Havengelden, dieselkosten, eindschoonmaak

Niet in de prijs inbegrepen

Aan-/ Afreis naar/ van de haven (vliegtickets en transfer vliegveld/schip)
Drankjes aan boord (tegen faire prijzen verkrijgbaar)
Reis-/annuleringsverzekering