Search
Close this search box.

When September Ends – herfst in de Deense Zuidzee

Vertrek
22 september 2024 19:00
Terugkomst
29 september 2024 10:00
Aantal Dagen
6
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Kiel (DE)

De titel “When September Ends” is ook het programma voor deze zeer aantrekkelijke reis. De ervaring leert dat de overgang van nazomer naar gouden oktober in deze periode plaatsvindt. Het bijzondere licht en de meestal milde avonden maken deze reis tot een unieke ervaring.

Gepland zijn verschillende tussenstops op de parels van de Oostzee, de eilanden in de Deense Zuidzee, die elk hun eigen unieke karakter hebben. Op het eiland Aerø kom je het stadje Marstal tegen, dat een interessant scheepvaartmuseum heeft, en Aerøskøbing, waar u u kunt laten betoveren door de sprookjeswereld van Hans Christian Andersen. Op Fyn, het op een na grootste Deense eiland, kunnen we aanmeren in levendige stadjes zoals Fåborg met zijn middeleeuws stadscentrum. Sønderborg op het eiland Als is ook een van de grotere steden en zelfs koningin Margrethe brengt hier elk jaar een paar weken door met het koninklijke jacht Dannebrog. Maar het zijn niet alleen de grote steden, het zijn ook de kleinere plaatsen en eilanden die deze regio zo charmant maken. Ten zuiden van Fyn, tussen de Kleine Belt en de Grote Belt, ligt een eilandenketen die je niet mag missen. Op Lyø, Avernakø en onze persoonlijke favoriet Strynø wandelt u tussen de maïsvelden en fruitbomen door het dorp in. U vindt er een kleine winkelier, misschien zelfs een krø (Deens voor café) en voor elk huis worden een paar rommelmarktartikelen en etenswaren verkocht. Geld in een jampot en dat is het – typisch Denemarken! Dit zijn de rustige eilanden voor echte natuurliefhebbers.

Natuurlijk heeft de Duitse Oostzeekust ook zijn charme. In het land van de fjorden tussen Kiel, Eckernförde, de Schlei en Flensburg, waar Vikingen ooit beschutting zochten en hun dorpen vestigden, wonen nu veel vissers, maar er is ook veel toerisme. Tussen steile kusten en koolzaadvelden liggen campings, jachthavens en kleine stadjes met vakwerkhuizen.

10% Scholieren- en studenten korting op aanvraag.

segelreisen-pegasus-5

Pegasus

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
gedeelde hut (2-4 personen)
Volwassenen€ 699 p.p.
Kinderen€ 525 p.p.
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 1.538 per hut
Kinderen
Tweepersoonshut Deluxe (met twee lage bedden)
Volwassenen€ 1.748 per hut
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 1.048 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

meemaak - catering (klein diner op de dag van aankomst, ontbijt, lunch, koffie/koek, diner)
Koffie, thee en water
Havengelden, eindschoonmaak en brandstofkosten
Insolventieverzekering (STO Garant)

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer van/naar de vertrekhaven
Dekbed (neem je eigen slaapzak mee of huur een dekbed)
Handdoeken
Drankjes (aan boord verkrijgbaar)
Reis- / annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens