Search
Close this search box.

Weekendje zeilen en golfen op het wad

Vertrek
21 juni 2024 20:00
Terugkomst
23 juni 2024 15:00
Aantal Dagen
2
Vaargebied
Waddenzee
Afvaarthaven
Harlingen (NL)
Aankomsthaven
Harlingen (NL)

Op vrijdagavond kom je aan boord in de Friese havenstad Harlingen voor een spannend weekend op het water. Op zaterdag varen we de prachtige Waddenzee op (sinds 2009 UNESCO Werelderfgoed) om vervolgens te zeilen. Het doel van deze zeildag is om het schip droog te laten vallen op het wad. Hiervoor wordt de Nil Desperandum na hoogwater op een zandbank vast gevaren. Het water stroomt dan met eb weg totdat het schip uiteindelijk droog op de zeebodem ligt.

Dan staat je een unieke activiteit te wachten: golfen op het wad. Het idee is om een tijdelijke golfbaan aan te leggen op de zandbank, waar we in teams van vier een toernooi spelen. Het bijzondere aan deze golfervaring zijn de ballen, die gemaakt zijn van cellulose en visvoer bevatten. Dit betekent dat ze na gebruik oplossen en milieuvriendelijk zijn, zodat we zelfs bij hoog water nog vanaf de boot kunnen golfen.

Er gaat een ervaren gids mee, zodat je ook zonder golfervaring mee kunt doen. Je hoeft ook geen uitrusting mee te nemen, want alles is aanwezig.

Als het weer meewerkt, zijn we van plan om na het droogvallen voor anker te blijven liggen en de nacht buiten door te brengen. Anders gaan we naar een nabijgelegen haven voor comfort en veiligheid. Op zondag varen we terug en nemen we de herinneringen aan een onvergetelijk weekend mee naar huis. Het belooft een avontuurlijke, leuke en milieubewuste ervaring te worden die nog lang in het geheugen van alle deelnemers zal gegrift blijven.

Bij deze reis zijn ook drankjes en een complete set beddengoed in de prijs inbegrepen.

Nil Desperandum

Nil Desperandum

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 299 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 374 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Nil Desperandum
Hoeslaken en hoofdkussen met overtrek
Volpension
Havengeld en toeristenbelasting
Motoruren
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
Eindschoonmaak

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrekhaven
Dekbed & handdoeken
Drankjes (tegen faire prijzen aan boord verkrijbaar)
Reis- annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens