Search
Close this search box.

Schotland-reizen: Eilandhoppen op de Hebriden

Vertrek
20 juli 2024 16:00
Terugkomst
27 juli 2024 10:00
Aantal Dagen
8
Vaargebied
Noordzee
Afvaarthaven
Oban (UK)
Aankomsthaven
Oban (UK)

Kom aan boord van het indrukwekkende tallship Florette in de haven van Oban aan de westkust van Schotland. Er is gewoonweg zoveel te ontdekken en te beleven tijdens een zeilvakantie op de Hebriden dat er vooraf geen specifieke route is vastgesteld. De Florette zeilt met de wind mee, dus je exacte route weet je pas als je aan boord gaat. Dat kan in noordwestelijke richting zijn naar de kusten van Skye en de Small Isles, in westelijke richting om Mull en de Treshnish Isles te ontdekken of in zuidelijke richting naar de eilanden Jura, Colonsay en Islay.

De Hebriden bieden een van de meest pittoreske en sfeervolle zeilgebieden van het Verenigd Koninkrijk en je zult snel begrijpen waarom veel bezoekers jaar na jaar terugkeren. Van panoramisch berglandschap tot eeuwenoude kasteelruïnes aan de waterkant en zeearenden die boven u zweven, zeilen in de Hebriden heeft voor ieder wat wils. Ga voor anker op afgelegen eilanden, leg aan in pittoreske havenstadjes, zwem vanaf de boot en houd een oogje in het zeil voor de wilde dieren waar de westkust van Schotland bekend om staat. Deze tocht is perfect voor avonturiers, stellen en soloreizigers die op zoek zijn naar een actieve zeilervaring op een tall ship. Door de lage lichtvervuiling biedt zeilen in de Hebriden een aantal van de beste sterrenkijkmogelijkheden van het land.

Wilde dieren tijdens de reis:
Zeilen langs deze kusten biedt prachtige mogelijkheden om wilde dieren te spotten. Aanschouw de majestueuze vlucht van zeearenden en zwermen zeekoeten in de lucht. Je hebt ook de kans om een reeks roofvogels te spotten, waaronder buizerds, torenvalken, sperwers en het ongrijpbare smelleken – dus houd je verrekijker gereed!

Geniet van de sierlijke bewegingen van noordse stormvogels, klapeksters en jan-van-genten, die een fascinerend schouwspel bieden als ze de open zee induiken. Tijdens uw zeilvakantie zult u vaak de speelse gewone dolfijnen, tuimelaars en witsnuitdolfijnen tegenkomen en als u geluk hebt, kunt u een glimp opvangen van de zeldzame rondkoppige dolfijnen en witflankdolfijnen.

Hoewel reuzenhaaien de laatste jaren minder vaak voorkomen, zorgt hun terugkeer naar Schotland voor nieuwe opwinding tijdens onze reizen. In de wateren van de Hebriden leven talloze zeedieren, waaronder walvissen. Tot de meest voorkomende waarnemingen behoren de sierlijke dwergvinvissen en af en toe de majestueuze bultruggen. De echte sterren van de show zijn echter de orka’s, die met hun aanwezigheid in het water voor een indrukwekkend schouwspel zorgen.

Inbegrepen diensten en algemene informatie over de tochten in Europa vind je hier. Meer informatie over de aan-/afreis van en naar Oban is bij ons op aanvraag verkrijgbaar.

In- en ontschepen: Noordpier, Oban (Schotland)

Florette-bow-sailing2 (1)

Florette

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
hangmat (tot 30 jaar)
Volwassenen€ 889
Kinderen
jongeren (13 -25 jaar)
Volwassenen€ 980
Kinderen
volwassenen (tweepersoonshut, boeking voor min. 2 personen)
Volwassenen€ 1.680
Kinderen
volwassene (eenpersoonshut)
Volwassenen€ 2.520
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Halfpension - ontbijt (incl. thee en koffie) en zes of twaalf maaltijden (lunch of diner, afhankelijk van vaarschema en reisduur)
Gebruik van alle faciliteiten aan boord, inclusief snorkeluitrusting, paddle boards, kajaks en bordspellen
Beddengoed
Alle tendertochten van/naar het schip
Personeelskosten voor de kapitein en vijf andere bemanningsleden

Niet in de prijs inbegrepen

Extra maaltijden (aan wal)
Drankjes van de bar (te betalen in Euro)
Handdoeken
Aankomst/vertrek van/naar het schip (vliegtickets + transfer naar het schip)
Reis-/annuleringsverzekering