Search
Close this search box.

Op reis naar de nieuwe wereld: Etappe 6: St. Martin – Rotterdam

Vertrek
30 maart 2025 14:00
Terugkomst
6 mei 2025 17:00
Aantal Dagen
38
Vaargebied
Trans-atlantisch
Afvaarthaven
Sint Maarten
Aankomsthaven
Rotterdam (NL)
  • 38 dagen
  • max. 14 gastbemanningsleden
  • De Atlantische Oceaan oversteken
  • Tussenstops in Bermuda, de Azoren en een Kanaaleiland
  • Er wordt dag en nacht gezeild
  • Je wordt ingedeeld in het wachtsysteem van de Twister. Het is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen om aan alle wachten deel te nemen.
  • Aan boord wordt standaard vegetarisch eten geserveerd. Als je vis of vlees wilt eten, kun je dit bij boeking aangeven.
  • Alle maaltijden aan boord, havengelden etc. inbegrepen

En dan is het tijd voor de monumentale oversteek naar Europa! Iedereen komt aan boord op Sint Maarten en we nemen afscheid van de Caraïben, want het zeemansleven lonkt. We stropen onze mouwen op en hijsen de zeilen. De passaatwinden brengen ons in ongeveer zes dagen naar Bermuda. Een eenzaam tropisch eiland in de Atlantische Oceaan, duizend kilometer van het vasteland. Het straatbeeld wordt gekenmerkt door pastelkleurige huizen, zakenmensen met stropdassen en felle korte broeken en Britse invloeden zoals cricket en afternoon tea. Bermuda heeft veel stranden met het typische roze zand en over het hele eiland is koraal te vinden. Er zijn ook grotten; de Crystal Cave is wel vijfhonderd meter diep.

Na een paar dagen zetten we weer koers naar de Azoren. Zeilen op de oceaan is geweldig. De wind komt van achteren en lange golven rollen rustig onder het schip door. Onderweg moeten we navigeren en sturen. Omdat de wind meestal uit dezelfde richting waait, hoeven we de zeilen nauwelijks te trimmen. De temperatuur is aangenaam en er is genoeg tijd voor een goed gesprek, een boek of luieren. De wachten geven structuur aan de dag.

Als de wind even gaat liggen, is het mogelijk om midden in de Atlantische Oceaan te zwemmen. Zwemmen met 5000 meter water onder je, zonder land in zicht, is een ervaring die je nooit zult vergeten. Achtervolgd door een tonijn, schiet er af en toe een school vliegende vissen uit een golf. Soms valt er een op het dek en is de verse vis letterlijk binnen handbereik. En dan komt er plotseling land in zicht! Na een lange tijd op zee is dit een heel bijzondere ervaring. Op zo’n moment kun je je ook voorstellen hoe bijzonder het moet zijn geweest voor de zeelieden die de oceaan overstaken zonder moderne kaarten en navigatieapparatuur.

We komen aan op de Azoren. Deze eilandengroep staat bekend om zijn natuur en de vele walvissen die hier te zien zijn. Het is een traditie dat we hier op Faial in Café Peter Sport een gin en tonic drinken en een steen op de havenmuur schilderen om ons eraan te herinneren dat we hier met de Twister zijn geweest.

Op naar Europa, we hebben nog een flink stuk zeilen voor de boeg. In de verte ruikt de Twister haar thuishaven al en zeilt met grote snelheid richting het Kanaal. Als we het continentaal plat bereiken, veranderen de golven en ook de temperatuur geeft aan dat we dichter bij huis komen. Op dit punt is het gemakkelijk om je voor te stellen hoe de zeelieden zich vroeger gevoeld moeten hebben toen ze bijna weer thuis waren na een reis van soms meer dan een jaar. Maar we zijn er nog niet. Als we land zien, gaan we naar een van de Kanaaleilanden. Hier maken we een korte stop om te vieren dat we de oceaan zijn overgestoken – een prestatie om trots op te zijn! Vanaf hier is het nog een paar dagen zeilen naar Rotterdam, waar we onze vrienden en familie weer zullen zien en stoere zeemansverhalen zullen vertellen.

LIZ-6805-kopie-768x514

Twister

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
3- of 4-persoonshut
Volwassenen€ 6.100
Kinderen
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 7.990
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Twister in 2, 3 of 4-persoonshutten
Volpension
Alle bijkomende scheepskosten (havengelden, belastingen, enz.)
Beddengoed en handdoeken
Drankjes (behalve frisdrank en alcoholische drankjes)

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrek-/aankomsthaven
Alcoholische drankjes en softdrinks
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens