Search
Close this search box.

Op reis naar de nieuwe wereld: Etappe 5: Martinique – Sint Maarten

Vertrek
15 maart 2025 14:00
Terugkomst
27 maart 2025 17:00
Aantal Dagen
13
Vaargebied
Caribisch gebied
Afvaarthaven
Martinique
Aankomsthaven
Sint Maarten
  • Over de Caribische Zee van Martinique naar Sint Maarten
  • Eilandhoppen onderweg (dagelijkse bestemmingen in overleg met alle gasten aan boord)
  • Excursies op de eilanden op eigen initiatief en op eigen kosten
  • Aan boord wordt standaard vegetarisch eten geserveerd. Als je vis of vlees wilt eten, kun je dit bij boeking aangeven.
  • Alle maaltijden aan boord, havengelden etc. inbegrepen

We beginnen op Martinique, een overzees departement van Frankrijk. De mensen spreken er Frans en betalen stokbrood en croissants in euro’s. Martinique staat bekend als “het eiland van de bloemen” en dat is niet voor niets, want het heeft een weelderige flora. De meeste gebieden zijn heuvelachtig, er is regenwoud met lianen en zelfs een stukje nevelwoud. Martinique biedt ook een goed nachtleven in de vele bars en restaurants.

Maar we blijven hier niet te lang want er is nog veel meer te ontdekken. We hijsen de zeilen en zetten koers naar Dominica, een paradijselijk eiland dat bekend staat als ecotoeristische bestemming. De vulkanen van Dominica zijn zo steil en bergachtig dat veel van het regenwoud gespaard is gebleven van ontbossing en plantages. Hier kronkelen beekjes en monden uit in watervallen. Kleurrijke vogels fluiten tussen de metershoge varens, lianen en reusachtige bomen. Wie de moeite neemt om dieper het bos in te trekken, kan een surrealistisch fenomeen aanschouwen: Uit scheuren en gaten in de vulkanische bergen komen slierten heet gas die ruiken naar rotte eieren. Warme waterstromen komen uit de bronnen van de vulkaan. En een krater gevuld met water borrelt op de top van de berg. Er groeien ongeveer duizend plantensoorten, waaronder veel bloemen. Er zijn 195 vogelsoorten op Dominica. De zoogdieren op Dominica zijn beperkt tot een paar vleermuizen en zeezoogdieren zoals de potvis, de Caribische zeekoe en de bultrugwalvis.

We varen verder naar het noorden. Guadeloupe is geen eiland op zich, maar een groep grote en kleine, bewoonde en onbewoonde eilanden, waaronder Basse-Terre en Grande-Terre, La Désirade, Marie-Galante en Les Saintes, evenals Petite Terre. Deze laatste kun je alleen per boot bereiken. Deze eilanden staan bekend om hun prachtige witte stranden met palmbomen. Hier wonen geen mensen, maar wel 10.000 leguanen. Een van de meest bijzondere plekken die we hier kunnen bezoeken. Want tijdens deze reis zitten we allemaal in de bestuurdersstoel. Er zijn hier zoveel mooie plekken dat we ze niet allemaal kunnen bezoeken. De passagiers kunnen hun wensen en voorkeuren aan ons doorgeven en wij spelen daar dan zoveel mogelijk op in. Het schip en de bemanning staan voor je klaar en samen maken we er een droomreis van!

Als we Guadeloupe achter ons hebben gelaten, varen we nog een stukje verder. Op langere trajecten kunnen we ook ’s nachts doorvaren. De nachten op zee zijn magisch. Als het donker wordt, doen we de navigatielichten aan zodat andere schepen ons goed kunnen zien. De andere schepen zijn ook verlicht, waardoor er een zee van vrolijke witte, groene en rode lichten ontstaat waar we veilig doorheen navigeren. Een zonsopgang bekijken vanaf een schip op volle zee is onovertroffen.

Van hieruit kun je veel mooie eilanden bezoeken, Antigua en Barbuda, wat chique eilanden met prachtige riffen en tropische vissen. St. Kitts en Nevis is nog vrij ongerept en de spoorlijn die vroeger werd gebruikt om suiker van de plantages te vervoeren, kan nu worden gebruikt om het eiland te verkennen. St. Eustatius, of Statia zoals het eiland in de volksmond heet, heeft een enorm onderwaternatuurreservaat met ongerepte koraalriffen en scheepswrakken die dateren uit de 18e eeuw. Het wemelt er van de zeepaardjes, roggen, haaien en zeeschildpadden. Het eiland ligt ook op de trekroute van bultrugwalvissen, dus de kans is groot dat je er een paar ziet. In de verschillende musea kun je meer te weten komen over de (Nederlandse) koloniale geschiedenis. Saint Barthelemy is een jetset eiland, herkenbaar aan de megajachten die hier voor anker liggen. Op de stranden zijn filmsterren, supermodellen en andere beroemdheden te vinden. Er is een reden waarom het eiland zo populair is: het is prachtig en biedt alles wat je van een Caribisch eiland mag verwachten, naast voorzieningen als exclusieve restaurants en chique bars.

We eindigen deze etappe waar Nederland aan Frankrijk grenst: Sint Maarten.

LIZ-6805-kopie-768x514

Twister

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
3- of 4-persoonshut
Volwassenen€ 2900
Kinderen
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 3600
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Twister in 2, 3 of 4-persoonshutten
Volpension
Alle bijkomende scheepskosten (havengelden, belastingen, enz.)
Beddengoed en handdoeken
Drankjes (behalve frisdrank en alcoholische drankjes)

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrek-/aankomsthaven
Alcoholische drankjes en softdrinks
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens