Search
Close this search box.

Offshore zeilen van Schotland naar Spanje

Vertrek
3 augustus 2024 16:00
Terugkomst
17 augustus 2024 10:00
Aantal Dagen
15
Vaargebied
Noordzee, Zuid-Europa
Afvaarthaven
Oban (UK)
Aankomsthaven
La Coruna (ES)

Zeil met het tallship Florette aan de westkust van Schotland door het Sint-George’s kanaal en verken de kusten van Ierland en Cornwall voordat je de Golf van Biskaje oversteekt om uiteindelijk La Coruna in Spanje te bereiken. Deze reis is de perfecte gelegenheid om wat zeemijlen te klokken en het leven op open water te ervaren aan boord van een traditioneel getuigd tall ship. Waar je precies aanmeert en voor anker gaat hangt helemaal af van de weersvoorspelling. De reis duurt 15 dagen. Dit is inclusief bufferdagen om optimaal van de wind te profiteren.

Het zachte, gestage stijgen en dalen van de romp in de golven, de uitgestrektheid van de zee en het zachte kraken van de tuigage zijn de perfecte ingrediënten voor een ontspannen en toch avontuurlijke vakantie-ervaring. Tijdens deze reis zal de Florette waarschijnlijk een tussenstop maken aan de kust van Ierland en misschien Cornwall voordat ze het Engelse Kanaal en de Golf van Biskaje oversteekt!

Offshore zeilpassages zijn alleen geschikt voor de dapperste avonturiers die op zoek zijn naar de ultieme uitdaging. Zodra we de haven verlaten, is er geen weg meer terug! We raden beginners aan om eerst wat ervaring op te doen op het water en wat tijd door te brengen op een boot of schip voordat ze op reis gaan. Dit kan een proefzeilweekend zijn, een lidmaatschap van een zeilclub of een weekend op de boot van je grootouders. De professionele en ervaren bemanning leert je alles wat je moet weten terwijl je meezeilt en deel uitmaakt van de bemanning, de zeilen hijst, aan het roer staat en vertrouwd raakt met alle aspecten van het zeilen met een traditionele brigantijn. De Florette hanteert een 3-ledig wachtsysteem  voor alle gasten en bemanning tijdens de hele reis. Je zult nooit zonder een vast bemanningslid zijn en het wachtsysteem wordt pas uitgewerkt als iedereen aan boord is om de vaardigheden van de gasten te beoordelen.

Van het uitstippelen van de route op de kaart, samen koken, astronomisch navigeren, zeilen hijsen en trimmen tot het werken aan en repareren van de zeilen – er is voor iedereen wel iets te doen tijdens de wacht. De rest van de tijd is vrij om te genieten van de inktzwarte nachthemel, een boek of drie te lezen of samen te kaarten. De zee geeft je de mogelijkheid om je los te maken van de verplichtingen van de moderne wereld en je ziel te vullen met “vitamine sea”.

Meer informatie over aan-/afreismogelijkheden van en naar Oban of La Coruna is bij ons op aanvraag verkrijgbaar.

Florette-bow-sailing2 (1)

Florette

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
hangmat (tot 30 jaar)
Volwassenen€ 1.200
Kinderen
jongeren (13 -25 jaar)
Volwassenen€ 1.580
Kinderen
volwassenen (tweepersoonshut)
Volwassenen€ 2.499
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Halfpension - ontbijt (incl. thee en koffie) en zes of twaalf maaltijden (lunch of diner, afhankelijk van vaarschema en reisduur)
Gebruik van alle faciliteiten aan boord, inclusief snorkeluitrusting, paddle boards, kajaks en bordspellen
Beddengoed
Alle tendertochten van/naar het schip
Personeelskosten voor de kapitein en vijf andere bemanningsleden

Niet in de prijs inbegrepen

Extra maaltijden (aan wal)
Drankjes van de bar (te betalen in Euro)
Handdoeken
Aankomst/vertrek van/naar het schip (vliegtickets + transfer naar het schip)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens