Search
Close this search box.

Midweek in de Deense Zuidzee en langs de Duitse kust

Vertrek
16 september 2024 10:00
Terugkomst
20 september 2024 16:00
Aantal Dagen
5
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Kiel (DE)

Vanuit Kiel kun je de parels van de Oostzee ontdekken, de Deense eilanden die elk hun eigen unieke karakter hebben. Op het eiland Aerø kom je het stadje Marstal tegen, dat een interessant scheepvaartmuseum heeft, en Aerøskøbing, waar je je kunt laten betoveren door de sprookjeswereld van Hans Christian Andersen. Op Fyn, het op een na grootste Deense eiland, kunnen we aanmeren in levendige steden als Svendborg en Fåborg. De laatste heeft een middeleeuws stadscentrum dat de moeite waard is om te bezichtigen. Sønderborg op het eiland Als is ook een van de grotere steden en zelfs koningin Margrethe brengt hier elk jaar een paar weken door met het koninklijke jacht Dannebrog. Maar het zijn niet alleen de grote steden, het zijn ook de kleinere plaatsen en eilanden die deze regio zo charmant maken. Ten zuiden van Fyn, tussen de Kleine Belt en de Grote Belt, ligt een eilandenketen die je niet mag missen. Op Lyø, Avernakø en onze persoonlijke favoriet Strynø kun je wat langer tussen de maïsvelden en fruitbomen door lopen om het dorp te bereiken. Daar vind je een kleine winkelier, misschien zelfs een krø (Deens voor café) en voor elk huis worden een paar rommelmarktartikelen en etenswaren verkocht. Geld in een jampot en dat is het – typisch Denemarken! Dit zijn de rustige eilanden voor echte natuurliefhebbers.

Natuurlijk heeft de Duitse Oostzeekust ook zijn charme. In het land van de fjorden tussen Kiel, Eckernförde, de Schlei en Flensburg, waar Vikingen ooit beschutting zochten en hun dorpen vestigden, wonen nu veel vissers, maar er is ook veel toerisme. Tussen kliffen en koolzaadvelden wordt het gebied gekenmerkt door campings, jachthavens en kleine dorpjes met vakwerkhuizen. Ten oosten van de Kieler fjord stuiten we op het eiland Fehmarn met zijn mini-haven Orth, waar de grote zeilboten altijd een attractie zijn (en er net inpassen). Wil je het iets drukker? Dan slaan we kort voor Fehmarn af naar Heiligenhafen aan de overkant en slenteren door de gezellige kroegen rond het levendige marktplein.

In slechts een paar dagen kunnen we je veel afwisseling bieden in dit gebied. Mogelijke tussenstops zijn altijd afhankelijk van weer en wind.

Iris Traditionssegler

Iris

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 750 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 1.125 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in comfortabele tweepersoonshutten
"Meemaak"- Volpension
Water, koffie, thee
Compleet beddengoed
Havengelden en toeristenbelasting
Eindschoonmaak en brandstofkosten
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer van/naar de afvaarthaven
Handdoeken (te huur aan boord)
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens