Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lange zomerreis van Kiel naar Stockholm

Vertrek
4 juli 2024 08:30
Terugkomst
13 juli 2024 15:00
Aantal Dagen
10
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Stockholm (SE)

De tocht strekt zich uit over ongeveer 500 zeemijl en biedt ontspannen zeilen maar ook uitdagende passages. Ideaal voor het verzamelen van mijlen voor vaarbewijzen. Tussen Norrtälje en Nynäshamn liggen ongeveer 24.000 eilanden, elk met hun eigen charme. Sandön, Fjaderholmarna, Vaxholm, Utö, Svartsö en Huvudskar om er maar een paar te noemen op deze unieke reis door de Stockholmse archipel.

We starten in Kiel Holtenau na de Kieler Woche en hebben dan alle tijd om de mooiste route uit te kiezen. Deze zomerreis door de Oostzee naar Stockholm belooft onvergetelijke ervaringen. Heldere zomeravonden, ongerepte natuur, samen zeilen op een zeilschip dat meer dan 100 jaar oud is, glinsterend water en talloze eilanden kenmerken deze tocht. We starten in de ochtend van 04. Juli in Kiel-Holtenau. Nadat we elkaar aan boord hebben leren kennen onder het genot van koffie en thee, zetten we koers. Aan de hand van de wind en de weersomstandigheden bepalen we samen onze bestemmingen: we zeilen oostwaarts, langs Fehmarn, zuidwaarts rond Denemarken, met mogelijke tussenstops op de eilanden Falster, Møn en Bornholm. Onze tocht voert ons langs de Zweedse kust, door de Kalmarsund en onder de imposante ølandsbro door. Vanaf Bornholm kunnen we besluiten om ’s nachts onder de zomerse sterrenhemel te varen. De korte nachten in het noorden maken nachtzeilen bijzonder intens. De Kalmarsund is bezaaid met gezellige haventjes en echte scheren, waarvan sommige worden gepasseerd, andere bezocht. Dromerige baaien zijn ideaal om voor anker te gaan.

De kroon op de tocht is het beroemde archipel van Stockholm. Het heeft meer dan 24.000 eilanden en biedt een fantastisch zeilgebied. Deze regio van Zweden is werkelijk schitterend en een insidertip voor iedereen die van Scandinavië en de Oostzee houdt: glooiende heuvels, groene bossen, typisch Scandinavische huizen en een bijzondere archipelkust. Deze kust wordt vooral gekenmerkt door talloze kleine, gloeiend rode rotsen. Een prachtig en beschut vaargebied vol prachtige indrukken van uitgestrekte en bijna ongerepte natuur. Je moet dit gebied gewoon verkennen en daarna gaan zwemmen in het kristalheldere water.

We bereiken Stockholm op 13 juli, vanwaar je comfortabel per trein, vliegtuig of veerboot naar huis kunt reizen. Of je kunt nog een paar dagen doorbrengen in Stockholm, een van de meest fascinerende hoofdsteden van Europa, die zich uitstrekt over 14 eilanden in het Mälarmeer en trots uitkijkt over de Baltische Zee. De imposante openbare gebouwen, kastelen en musea vertellen op fantastische wijze de rijke oude geschiedenis.

Aan boord heb je geen voorkennis nodig om samen uit te varen, want de ervaren bemanning zal je begeleiden. Na de eerste paar dagen zul je zelfverzekerd raken en weten hoe je de oude dame aan het zeilen krijgt. Als je wilt, kun je natuurlijk ook leren hoe je het schip moet besturen. De ervaren schipper zal je daarbij volop ondersteunen. De Belle Amie is uitgerust met alle benodigde moderne navigatieapparatuur.

Op deze reis willen we actief zeilen, samen manoeuvres doorvoeren, navigeren, sturen, heerlijk eten, ontspannen, misschien een goed boek lezen, relaxen, zwemmen in zee, de havenstadjes verkennen, bijzondere foto’s maken en veel, heel veel zeilen.

Deze reis wordt begeleid door een professionele bemanning en er zijn 10 – 16 gasten aan boord.

Belle Amie

Belle Amie

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
4-, 6- of 8-persoonshut
Volwassenen€ 1.200
Kinderen€ prijs op aanvraag

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Belle Amie in een gedeelde hut
"Meemaak"- Volpension
Havengelden en eindschoonmaak
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Travel to/from the port of departure
Beddengoed en handdoeken (kunnen aan boord gehuurd worden)
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens