Search
Close this search box.

Kieler Woche – Windjammerparade

Vertrek
29 juni 2024 09:30
Terugkomst
29 juni 2024 16:30
Aantal Dagen
1
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Kiel (DE)

Van 22 tot en met 30 juni 2024 vindt de Kieler Woche plaats in en rond het Kieler Fjord!

Geen week is zoals deze. Gedurende 9 dagen combineert de Kiel Woche het grootste zeilevenement ter wereld met het grootste zomerfestival in Noord-Europa. Het biedt culturele hoogtepunten en vrolijke openluchtfestivals. En dat overal in de stad.

Het unieke concept van de Kieler Woche begon in 1882, toen zeilen het enige aandachtspunt was. Sinds de Tweede Wereldoorlog is het doel van de moderne Kielweek om “het begrip tussen volkeren te verbeteren en bij te dragen aan vrede en vriendschap”.

De windjammerparade is het maritieme hoogtepunt van de Kieler Woche met ongeveer honderd traditionele zeilschepen. Barken, brikken en schoeners – meestal aangevoerd door de Gorch Fock – varen in paradeformatie de Kieler Fjord op.

Je hebt de kans om aan boord te gaan van een origineel traditioneel zeilschip. De bemanning zorgt voor je fysieke welzijn en jij kunt in alle rust genieten van het fantastische uitzicht op de fjord en de andere traditionele zeilschepen, net zoals vele koningen en tsaren voor jou hebben gedaan. Als je een handje wilt helpen, kun je natuurlijk ook meehelpen bij het hijsen van de zeilen.

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Dagtochtticket
Volwassenen€ 130
Kinderen€ 110

In de prijs inbegrepen

Niet in de prijs inbegrepen

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens