Search
Close this search box.

Kieler Woche – Vuurwerkstocht Schilksee

Vertrek
26 juni 2024 20:00
Terugkomst
26 juni 2024 23:30
Aantal Dagen
1
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Kiel (DE)

Stap aan boord voor een 3 uur durende tocht tijdens de Kieler Woche – een ervaring voor het hele gezin! Geniet van het indrukwekkende uitzicht op de zeilschepen en beleef samen maritieme avonturen. Doe mee en dompel je onder in de wereld van de Kieler Woche! Natuurlijk mag je ook meehelpen tijdens het zeilen of een keer zelf aan het stuur van dit traditioneel zeilschip staan. Aan het eind van de tocht is er een leuk vuurwerk voor Schilksee. Geniet ervan vanaf het water!

Kieler Woche

Geen week is als deze. De Kieler Woche combineert 9 dagen lang het grootste zeilevent van de wereld met het grootste zomerfeest van Noord-Europa. Dat belooft culturele hoogtepunten en gezellige feestjes in de hele stad – allemaal open air!

Het maritieme hoogtepunt is de Windjammerparade met rond 100 traditionele schepen. Barken, briggen, en schoeners zeilen dan – meestal met de grootste Windjammer vooraan – de fjord van Kiel uit. Tijdens de Kieler Woche vindt echter elke keer een kleine parade plaats. We bieden verschillende dag- en avondtochten voor individuelen en groepen vanaf 20 personen aan. Uiteindelijk wordt de Kieler Woche traditioneel op de laatste zondag met een groot vuurwerk afgesloten.

Het concept voor de Kieler Woche werd al in 1882 bedacht. Toen stonden echter vooral de zeilwedstrijden in de belangstelling. Sinds het einde van de tweede wereldoorlog was en is het doel van de moderne Kieler Woche, “de communicatie tussen de wereldvolkeren te verbeteren en een bijdrage te leveren aan vrede en vriendschap.”

De Kieler Woche vindt plaats in en rond de Kieler Fjord van 22 tot 30 juni 2024!

Iris Traditionssegler

Iris

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Dagtocht ticket
Volwassenen€ 69 p.p.
Kinderen€ 39 p.p.

In de prijs inbegrepen

3 uur zeilen met de Iris
Welkomstdrankje

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de afvaarthaven
Drankjes en Snacks (tegen faire prijzen aan boord verkrijgbaar)

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens