Search
Close this search box.

Herfstzeilen langs de Duitse en Nederlandse Noordzeekust

Vertrek
13 oktober 2024 19:00
Terugkomst
20 oktober 2024 10:00
Aantal Dagen
6
Vaargebied
Oostzee, Noordzee
Afvaarthaven
Norddeich (DE)
Aankomsthaven
Harlingen (NL)

Deze reis van Norddeich naar Harlingen is net zo’n verrassing als de overtocht van Kiel naar Norddeich, omdat we niet bij elk weer op de Noordzee kunnen zeilen.

Verschillende routes leiden over het Duits/Nederlandse wad, over de Noordzee of over de Nederlandse binnenwateren via Groningen en Leeuwarden (staande mast route alleen als het te slecht weer is!) Er is wel veel mogelijk, maar het kan wat ruig worden op het water. Goede, warme kleding is daarom een must.

Een of meer tussenstops op de Nederlandse Waddeneilanden zijn bijvoorbeeld mogelijk. Zilte lucht, adembenemende natuur en vriendelijke bewoners vindt u op alle Waddeneilanden en toch hebben ze allemaal iets unieks, een heel eigen uitstraling en sfeer.

Op Texel bijvoorbeeld zet u voet aan wal in de haven van het dorp Oudeschild waar de visserij nog volop aanwezig is. In het dorp kunt u dan ook een bezoek brengen aan Kaap Skil – Museum Voor Jutters & Zeelui en natuurlijk heerlijk verse vis eten in de vele restaurants. Wilt u meer van het eiland zien? Fietsen op Texel is een echte aanrader! Vlieland is het natuureiland bij uitsteek. Hier ademt u rust en ruimte als nergens anders. Ver weg van de alledaagse drukte en straatlawaai kunt u hier op het kleinste Nederlandse Waddeneiland in de duinen en bossen heerlijk ontspannen, wandelen, fietsen of paard rijden. Natuurlijk is ook op Terschelling veel rust te vinden maar het is toch vooral een ontzettend bedrijvig en gezellig eiland. Of u wilt of niet – elke wandeling door de natuur zal u vroeg of laat via kleine padjes weer terug brengen naar het dorp West-Terschelling. Rond de vuurtoren Brandaris verspreiden zich talrijke eetcafés, koffiehuizen, bruine kroegen en restaurants en op alle terrasjes bruist het leven. Alleen de tijd gaat hier altijd veel te snel…

De bestemming van de reis is Harlingen, de thuishaven van talloze traditionele zeilschepen. Een vloot van ongeveer 70 schepen vaart in de zomermaanden de haven in en uit. Met haar zeven havens en talrijke historische gevels biedt de stad niet allen een prachtige coulisse maar is bovendien het entrée naar de Wadden.

10% scholieren- en studentenkorting op aanvraag

segelreisen-pegasus-5

Pegasus

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
gedeelde hut (2-4 personen)
Volwassenen€ 599 p.p.
Kinderen€ 450 p.p.
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 1.317 per hut
Kinderen
Tweepersoonshut Deluxe (met twee lage bedden)
Volwassenen€ 1.468 per hut
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 898 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

meemaak - catering (klein diner op de dag van aankomst, ontbijt, lunch, koffie/koek, diner)
Koffie, thee en water
Havengelden, eindschoonmaak en brandstofkosten
Insolventieverzekering (STO Garant)

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer van/naar de vertrekhaven
Dekbed (neem je eigen slaapzak mee of huur een dekbed)
Handdoeken
Drankjes (aan boord verkrijgbaar)
Reis- / annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens