Search
Close this search box.

Hemelvaart zeilen in de Deense Zuidzee

Vertrek
27 mei 2025 20:00
Terugkomst
1 juni 2025 16:00
Aantal Dagen
5
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kappeln/Schlei (DE)
Aankomsthaven
Kappeln/Schlei (DE)

Platbodemschepen op de Oostzee? Die horen toch op het IJsselmeer te varen! De robuuste, zeewaardige platbodemschepen werden echter in de eerste helft van de 20e eeuw al als vrachtschepen in Scandinavië gebruikt. De geringe diepgang van de Elegant is ideaal voor het verkennen van ondiepe kustgebieden en garandeert tegelijkertijd een hoge stabiliteit in ruwe zee. Ideaal voor een reis naar de Deense Zuidzee of langs de Duitse Oostzeekust.

Kappeln is een leuke, maritieme stad met talloze cafés en restaurants. Als je nog wat tijd hebt voordat je aan boord mag, nodigt het centrum met zijn vele kleine winkeltjes en boetiekjes uit tot een ontspannen stadwandeling.

Vanuit Kappeln vervolgen we onze weg over de indrukwekkende Schlei naar de Oostzee. Daarna laten we de wind beslissen waar de reis naartoe gaat. Ontdek met ons de parels van de Oostzee, de Deense eilanden, die elk hun eigen karakter hebben. Ontdek gezellige kleine havenstadjes met kleurrijke huizen, witte stranden, bossen die reiken tot aan het water en afgelegen baaien om voor anker te gaan.

Of we varen langs de Duitse Oostzeekust in het land van de fjorden tussen Kiel, Eckernförde en Flensburg. Campings, jachthavens, maar ook kleine stadjes met vakwerkhuizen kenmerken het gebied tussen kliffen en koolzaadvelden.

Waar de wind ons ook brengt, in elke haven aan de Oostzee ben je van harte welkom. Waar wacht je nog op… pak wat zon en goede wind in je plunjezak en kom aan boord!

DSC-0131

Elegant

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
gedeelde hut (3-4 personen)
Volwassenen€ 699 p.p.
Kinderen€ 669 p.p.
tweepersoonshut
Volwassenen€ 1.538 per hut
Kinderen€ 1.472 per hut
eenpersoonshut
Volwassenen€ 1.049 p.p.
Kinderen€ 1.004 p.p.

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in comfortabele hutten
Crew, havengeld, eindschoonmaak en motoruren
Beddengoed
Volpension met ontbijt, lunch, warm avondeten
Niet- alcoholische drankjes
Insolventieverzekering ( garantieregeling van STO Garant)

Niet in de prijs inbegrepen

Alcoholische dranken(tegen faire prijzen aan boord verkrijgbaar)
Handdoeken
Reis-/annuleringsverzekering
Transfer naar/van de haven

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens