Search
Close this search box.

Dagtocht op het traditionele zeilschip Elegant aan het begin van de Kieler Woche

Vertrek
22 juni 2024 11:00
Terugkomst
22 juni 2024 16:00
Aantal Dagen
1
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Kiel (DE)

Tijdens de Kieler Woche bieden we je de mogelijkheid om een dag mee te maken op een origineel, traditioneel Nederlands zeilschip. De bemanning zorgt voor je fysieke welzijn en jij kunt in alle rust genieten van het fantastische uitzicht over de fjord, net zoals vele koningen en tsaren voor jou hebben gedaan. Als je een handje wilt helpen tijdens het zeilen, kan dat natuurlijk ook.

Aan boord van de ELEGANT heb je de kans om een korte proefvaart te maken op een traditioneel charterschip. Zo kun je je zeewaardigheid testen zonder gelijk meerdere dagen te hoeven boeken.

De Elegant heeft veel zitplaatsen aan dek. Als het weer niet meespeelt, kun je het je benedendeks in de grote, lichte salon gemakkelijk maken met een vers getapt biertje of een ander drankje. Van hieruit kun je ook de actie op het water bekijken door de grote ramen.

Kinderen zijn ook van harte welkom aan boord en mogen natuurlijk helpen met het zeilen of zelfs een keer aan het roer staan. We hebben ook een spellendoos benedendeks en een kleine bibliotheek aan boord.

Kieler Woche

Geen week is als deze. De Kieler Woche combineert 9 dagen lang het grootste zeilevent van de wereld met het grootste zomerfeest van Noord-Europa. Dat belooft culturele hoogtepunten en gezellige feestjes in de hele stad – allemaal open air!

Het maritieme hoogtepunt is de Windjammerparade met rond 100 traditionele schepen. Barken, briggen, en schoeners zeilen dan – meestal met de Gorch Fock vooraan – de fjord van Kiel uit. Tijdens de Kieler Woche vindt echter elke keer een kleine parade plaats. We bieden verschillende dag- en avondtochten voor individuelen en groepen aan. Uiteindelijk wordt de Kieler Woche traditioneel op de laatste zondag met een groot vuurwerk afgesloten.

Het concept voor de Kieler Woche werd al in 1882 bedacht. Toen stonden echter vooral de zeilwedstrijden in de belangstelling. Sinds het einde van de tweede wereldoorlog was en is het doel van de moderne Kieler Woche, “de communicatie tussen de wereldvolkeren te verbeteren en een bijdrage te leveren aan vrede en vriendschap.”

De Kieler Woche vindt plaats in en rond de Kieler Fjord van 22 tot 30 juni 2024!

DSC-0131

Elegant

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Dagtochtticket
Volwassenen€ 75
Kinderen€ 60

In de prijs inbegrepen

5 uur zeilen met de Elegant
Scheepsstoofpot
Koffie/cake
1 gratis drankje

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de afvaarthaven
Verdere Drankjes (tegen faire prijzen aan boord verkrijgbaar)

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens