Search
Close this search box.

Begeleidende tocht naar de “Nysted Haikutter Regatta”

Vertrek
6 augustus 2024 08:30
Terugkomst
7 augustus 2024 17:00
Aantal Dagen
2
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Rostock (DE)
Aankomsthaven
Rostock (DE)

Beleef een onvergetelijk zeilavontuur op de Oostzee met twee geweldige zeildagen, een hygge Deens havenfestival en de spannende Haikutter Regatta 2024!

Deze 2-daagse tocht begint op 6 augustus in de haven van Rostock. Van daaruit zeilen we naar Nysted in Denemarken, waar al een heel gezellig havenfestival op je wacht. In Nysted, op het zuidelijke puntje van Lolland, worden we begroet met kanonschoten in de haven en hebben we de gelegenheid om de Deense cultuur en keuken te ervaren. We overnachten aan boord van de historische haringlogger Belle Amie, waar je kunt ontspannen in gezellige hutten.

De volgende ochtend nemen we als escorteschip deel aan de Haikutter Regatta, die ons terugbrengt naar Rostock. Haikutter is de naam die in Duitsland is gegeven aan een specifiek type Deens vissersschip, waarvan er meer dan 9.000 zijn gebouwd tussen ongeveer 1900 en 1940. Aan boord van de Belle Amie heb je de beste plek om de spectaculaire race te bekijken en de “haaien” aan te moedigen op hun zeereis van Denemarken naar Rostock. De tocht eindigt op tijd voor de start van de Hanse Sail op 8 augustus in Rostock. Dit maritieme evenement is een hoogtepunt voor zeilliefhebbers en biedt de mogelijkheid om indrukwekkende historische schepen te bewonderen en te genieten van de maritieme flair van de stad.

Accommodatie wordt geboden in gezellige vier-, zes- of achterhutten aan boord van de Belle Amie. Elke zeiler heeft zijn eigen bed met een nieuw matras en een nachtlampje. Alles wat je nodig hebt is een laken, een kussensloop en een slaapzak voor een goede nachtrust.

Belle Amie

Belle Amie

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
4-, 6- of 8-persoonshut
Volwassenen€ 315
Kinderen€ prijs op aanvraag

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Belle Amie in een gedeelde hut
"Meemaak"- Volpension
Havengelden en eindschoonmaak
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Travel to/from the port of departure
Beddengoed en handdoeken (kunnen aan boord gehuurd worden)
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens