Search
Close this search box.

Arctisch zeilen – Op het spoor van orka’s en het noorderlicht

Vertrek
11 november 2024 18:00
Terugkomst
18 november 2024 10:00
Aantal Dagen
7
Vaargebied
Poolgebieden
Afvaarthaven
Tromsø (NO)
Aankomsthaven
Tromsø (NO)

Aan boord van de motorzeiler Meander hebben we in november het zeldzame genoegen om de kust van Noord-Noorwegen te verkennen in het schijnsel van het noorderlicht.

Onze reis begint met inschepen in Tromsø, vanwaar we op zoek gaan naar walvissen. Dit is de ideale tijd van het jaar om orka’s en bultruggen te observeren, die hier worden aangetrokken door de talrijke scholen haring op zoek naar voedsel. We volgen geen vaste of strikte route, maar gebruiken de tijd om walvissen te observeren wanneer we de kans krijgen en plannen talloze spontane landingen.

Tijdens onze reistijd worden de dagen aanzienlijk korter en ’s nachts zijn vaak de magische lichtshows van het noorderlicht aan de hemel te zien. Pittoreske, kleine vissersdorpjes wachten op ons – nu weg van de zomerse drukte. En een betoverend berglandschap omringd door een fabelachtig fjordenlandschap. Niet zelden kunnen we de mystieke activiteit van het noorderlicht waarnemen.

Samengevat: een heerlijk mystieke en ontspannen reiservaring – weg van de zomerse drukte. En dit alles in een kleine groep met walvis spotten aan boord van de motorzeiler Meander – een echte traktatie!

FAA30B3B-F231-4D90-B211-44EA1489AEE2

Meander

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
standaard tweepersoonshut (wc & douche op de gang)
Volwassenen€ 2.185
Kinderen
comfort tweepersoonshut (wc & douche in de kamer)
Volwassenen€ 2.485
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in een tweepersoonshut (douche en wc op de gang) of comfort- tweepersoonshut(eigen douche & wc)
Nautische crew en kook
Landexcursies met guide
Volpension
Beddengoed & handdoeken
Havengelden, dieselkosten, eindschoonmaak

Niet in de prijs inbegrepen

Aan-/ Afreis naar/ van de haven (vliegtickets en transfer vliegveld/schip)
Drankjes aan boord (tegen faire prijzen verkrijgbaar)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens