Search
Close this search box.

Waddenzee

Harlingen is in de zomermaanden de thuishaven van ruim 70 Bruine Vloot schepen. Met haar zeven havens en talrijke historische gevels biedt de stad niet allen een prachtige coulisse maar is bovendien het entrée naar de Wadden.

Zilte lucht, adembenemende natuur en vriendelijke bewoners vindt je op alle Waddeneilanden en toch hebben ze allemaal iets unieks, een heel eigen uitstraling en sfeer.

Op Texel bijvoorbeeld zet je voet aan wal in de haven van het dorp Oudeschild waar de visserij nog volop aanwezig is. In het dorp kun je dan ook een bezoek brengen aan Kaap Skil – Museum Voor Jutters & Zeelui en natuurlijk heerlijk verse vis eten in de vele restaurants. Wil je meer van het eiland zien? Fietsen op Texel is een echte aanrader!

Vlieland is het natuureiland bij uitsteek. Hier adem je rust en ruimte als nergens anders. Ver weg van de alledaagse drukte en straatlawaai kun je hier op het kleinste Nederlandse Waddeneiland in de duinen en bossen heerlijk ontspannen, wandelen, fietsen of paard rijden.

Natuurlijk is ook op Terschelling veel rust te vinden maar het is toch vooral een ontzettend bedrijvig en gezellig eiland. Of je wilt of niet – elke wandeling door de natuur zal je vroeg of laat via kleine padjes weer terug brengen naar het dorp West-Terschelling. Rond de vuurtoren Brandaris verspreiden zich talrijke eetcafés, koffiehuizen, bruine kroegen en restaurants en op alle terrasjes bruist het leven. Alleen de tijd gaat hier altijd veel te snel…

Maar dat geeft niet omdat wij zeilend nog veel meer mooie plekken kunnen ontdekken. De Waddenzee – sinds 2009 UNESCO werelderfgoed – is een vaargebied voor natuurliefhebbers met avontuurlijk bloed.

Het imponerende spel van eb en vloed trakteert ons elke dag opnieuw op een bijzonder maar vooral actief zeilbelevenis. Bij hoog water varen we over en bij laag water langs de zandbanken terwijl de zeehonden erop liggen te dommelen. We kunnen voor anker op een rustige plek of droogvallen op een plaat en een wandeling maken op de bodem van de zee. Da’s pas uniek!

Reisbestemmingen
Nederland
brandaris-race5

Mogelijke reisdoelen op de Waddenzee

Al na enkele dagen aan boord kun je je verbazen over de diversiteit van dit zeilgebied. Hier valt werkelijk voor iedereen wat te beleven. Vertrekhavens en eventuele tussenstops zijn altijd afhankelijk van het schip.

Weekend: Op naar de eilanden - Terschelling, Vlieland of Texel wachten op je!
Midweek: De Friese eilanden en misschien een tussenstop op het IJsselmeer 
Week: Het complete programma? Eilanden, IJsselmeer en droogvallen op het wad!

Belangrijk: De route is altijd afhankelijk van  wind en getij en kan daarom pas aan boord worden besproken.

Meezeilreizen

28 juli
 t/m 2 augustus 2024
€ 610
  5 dagen
  Waddenzee, IJsselmeer
Je avontuur begint in het stoere Harlingen, gelegen aan de prachtige Waddenzee. Je ontdekt het stilste strand op Terschelling, de chicste strandtent op Vlieland, het gezelligste café aan de haven in Enkhuizen, de mooiste vuurtoren op Ameland, de fijnste fietstocht op Texel, de statigste panden in Hoorn en de lekkerste kibbeling in Den Oever.
26 augustus
 t/m 1 september 2024
€ 660
  7 dagen
  IJsselmeer, Waddenzee
Beleef de zomer in Nederland aan boord van een traditioneel zeilschip. Lekker dicht bij huis stapt u zomaar een andere wereld binnen.
4 oktober
 t/m 11 oktober 2024
V.a.
€ 755
  7 dagen
  Waddenzee, IJsselmeer
Ontdek de natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Waddenzee en de West-Friese eilanden vanaf het water. Een rondje over het IJsselmeer en de Friese kanalen is ook mogelijk:
18 oktober
 t/m 20 oktober 2024
€ 255
  2 dagen
  Waddenzee
Deze wedstrijd gaat van Harlingen naar Terschelling. 70 traditionele zeilschepen in een klein zeilgebied is een fascinerende ervaring.
18 oktober
 t/m 20 oktober 2024
€ 225
  2 dagen
  Waddenzee
Deze wedstrijd gaat van Harlingen naar Terschelling. 70 traditionele zeilschepen in een klein zeilgebied is een fascinerende ervaring.