Search
Close this search box.

Trans-atlantisch

Tijdens een Atlantische  oversteek per traditioneel zeilschip ervaar je de grootsheid en schoonheid van de oceaan op z’n best.” Deze oversteken behoren tot onze groene reizen, van A naar B zonder co2! Gedurende deze reizen volgen we de routes die deze traditionele zeilschepen al eeuwen varen. De huidige weerradartechnologie helpt ons hedendaags om de veiligste en meest efficiënte route te bepalen.

Zeilen over de Atlantische Oceaan is voorbehouden aan de dapperste reizigers die op zoek zijn naar het ultieme avontuur. Voor degenen die ernaar verlangen om het leven op een traditioneel zeilschip op volle zee te ervaren en zich onder te dompelen in de wonderen van de natuur, kan een Atlantische oversteek de perfecte gelegenheid zijn.

Een oceaanavontuur als deze biedt je het volledige spectrum aan elementen, soms zijn hier de golven heel erg lang en glijden langzaam onder het schip door. Op de lome deining van de Atlantische oceaan kom je dan tijdens de vaart, allerlei dieren tegen die nergens anders ziet, zoals scholen vliegende vissen die uit het water schieten, imposant grote kwallen en spelende walvissen. Maar soms ook golven brekende passaatwinden die de zeilen vullen en je over de golven voortstuwen.

Deze intercontinentale reizen, zijn dus reizen voor actieve reizigers. We zeilen het schip met z’n allen. Zeilervaring is niet nodig, een actieve en open houding wel. Onderweg leren we je alles, van het zetten van de zeilen, navigeren tot het besturen van het schip, en aan het eind van de reis ben je een ervaren zeerot. Natuurlijk is er ook tijd zat om lekker te luieren, een boek te lezen en een goed gesprek te voeren. Heb je wel eens gezwommen waar het 4 kilometer diep is?, dit is je kans!

 ‘s Nachts zeilen we gewoon door, iedereen aan boord wordt ingedeeld in wachten. Hiermee kunnen we door blijven varen terwijl iedereen genoeg tijd heeft om naast het zeilen te kunnen rusten, eten en slapen. Het is overigens niet op alle schepen verplicht om alle wachten mee te draaien. De nachten op zee zijn magisch. Omdat er op de oceaan geen omgevingslicht (lichtvervuiling) is kun je naast de sterren ook de Melkweg zien.

Aankomen in de haven na voor langere tijd op zee te zijn geweest is een onvergetelijke ervaring, probeer dan maar eens recht te lopen met je nieuw verworven zeebenen!

Reisbestemmingen

Meezeilreizen

4 november
 t/m 16 december 2024
V.a.
€ 6810
  43 dagen
  Trans-atlantisch
Vanuit Portimao zeilt het tallship Blue Clipper naar Barbados. De reis duurt 40 dagen om de open oceaan over te steken, inclusief een vierdaagse stop in Tenerife en extra bufferdagen om optimaal van de wind te profiteren.
21 januari
 t/m 24 februari 2025
V.a.
€ 5980
  35 dagen
  Trans-atlantisch
De Atlantische Oceaan oversteken- Tussenstops op de Canarische Eilanden en Kaapverdië – alle maaltijden aan boord, havengelden etc. inbegrepen
15 februari
 t/m 27 maart 2025
V.a.
€ 6810
  41 dagen
  Trans-atlantisch
Vanaf het Caribische eiland Antigua zeilt het tall ship Blue Clipper over de Atlantische Oceaan naar Cascais in Portugal. De reis om de open oceaan over te steken duurt 41 dagen, inclusief een vierdaagse stop op de Azoren en extra bufferdagen om optimaal van de wind te profiteren.
30 maart
 t/m 6 mei 2025
V.a.
€ 6100
  38 dagen
  Trans-atlantisch
De Atlantische Oceaan oversteken. Tussenstops in Bermuda, de Azoren en op een Kanaaleiland