Search
Close this search box.

Zomerreis in de Deense Zuidzee – zeilen op een comfortabele tweemaster

Vertrek
13 juli 2024 18:00
Terugkomst
19 juli 2024 16:00
Aantal Dagen
6
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kappeln/Schlei (DE)
Aankomsthaven
Kappeln/Schlei (DE)

We vertrekken vanaf de prachtige Schlei de zee op. Je kunt een week vol mooi zomerzeilen in de westelijke Oostzee verwachten. Zwoele zomeravonden in kleine Deense stadjes, voor anker gaan in de beschutting van de eilanden en genieten van de zomer onder zeil. Je kunt heerlijk ontspannen maar ook veel leren over oude schepen en zeilen. Zeilervaring is niet vereist en voor je fysieke welzijn wordt gezorgd. Geniet van de zomer op de Engelina!

Een of meer tussenstops zijn mogelijk op de parels van de Oostzee, de eilanden in de Deense Zuidzee, die elk hun eigen unieke karakter hebben. Op het eiland Aerø vind je het stadje Marstal, met een interessant scheepvaartmuseum, en Aerøskøbing, waar je je kunt laten betoveren door de sprookjeswereld van Hans Christian Andersen. Op Fyn, het op een na grootste Deense eiland, kunnen we aanmeren in levendige stadjes zoals Svendborg of Fåborg. Deze laatste heeft een middeleeuws stadscentrum dat zeker de moeite waard is om te bezichtigen. Sønderborg op het eiland Als is ook een van de grotere steden en zelfs koningin Margrethe brengt hier elk jaar een paar weken door met het koninklijke jacht Dannebrog. Maar het zijn niet alleen de grote steden, het zijn ook de kleinere plaatsen en eilanden die deze regio zo charmant maken. Ten zuiden van Fyn, tussen de Kleine Belt en de Grote Belt, ligt een eilandenketen die je niet mag missen. Op Lyø, Avernakø en onze persoonlijke favoriet Strynø kun je wat langer tussen de maïsvelden en fruitbomen door lopen om het dorp te bereiken. Daar vind je een kleine winkelier, misschien zelfs een krø (Deens voor café) en voor elk huis worden een paar rommelmarktartikelen en etenswaren verkocht. Geld in een jampot en dat is het – typisch Denemarken! Dit zijn de rustige eilanden voor echte natuurliefhebbers.

Natuurlijk heeft de Duitse Oostzeekust ook zijn charme. In het land van de fjorden tussen Kiel, Eckernförde, de Schlei en Flensburg, waar Vikingen ooit beschutting zochten en hun dorpen vestigden, wonen nu veel vissers, maar er is ook veel toerisme. Tussen kliffen en koolzaadvelden wordt het gebied gekenmerkt door campings, jachthavens en kleine dorpjes met vakwerkhuizen.

23

Engelina

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
gedeelde hut (2-4 personen)
Volwassenen€ 720
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in comfortabele hutten
"Meemaak-Catering" met ontbijt, lunch, fruit en een warme avondmaaltijd
Havengelden, eindschoonmaak en brandstofkosten
Alcoholvrije dranken (water, koffie, thee)
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrekhaven
Dekbed en handdoeken (kunnen aan boord gehuurd worden)
Alcoholische drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis- /annuleringsverzekering