Een korte najaarszeiltocht op de Oostzee. De weekenden zijn voor “landrotten“ die echt voor het eerst willen zeilen net zo als voor ervaren zeilers die nieuwe gebieden willen ontdekken … en uiteraard voor IEDEREEN die gewoon eens even lekker wil zeilen. De Iris biedt een warme en gezellige sfeer. Deel je enthousiasme voor het zeilen met de bemanning en beleef samen onvergetelijke momenten. Maak van de gelegenheid gebruik om jezelf onder te dompelen in de wereld van het traditionele zeilen. Help mee met het zetten van de zeilen en tijdens de zeilmanoeuvers, sta zelf een keer aan het roer en leer een paar zeemansknopen. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om gewoon te ontspannen en de wind om je neus te laten waaien.
Op donderdagavond kom je aan boord en leer je het schip en je medezeilers kennen. Afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden vertrek je de volgende ochtend naar je eerste bestemming in de Oostzee. De bemanning houdt graag rekening met je wensen. We kunnen bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de Deense Zuidzee, die wordt gekenmerkt door idyllische landschappen, historische stadjes en helder water. In het najaar kun je hier uitstekend van de rust genieten, want er zijn nog maar weinig toeristen en andere schepen onderweg. Maar een overnachting in een Duitse havenstad zoals Kappeln of Flensburg is ook mogelijk. Het maakt niet uit naar welke haven de wind ons brengt, je komt thuis vol nieuwe indrukken van je eigen “tall ship adventure”.
Samen met je medezeilers bereid je heerlijke maaltijden, die je in een gezellige sfeer nuttigt. Het zeilschip Iris biedt haar gasten comfort en gastvrijheid. Gezellige hutten en liefdevol ontworpen gemeenschappelijke ruimtes nodigen je uit om te ontspannen.
De exacte route kan veranderen afhankelijk van weersomstandigheden en andere factoren, waardoor de reis een spannend tintje krijgt. De bemanning zal zich inspannen om het beste uit de omstandigheden te halen en de gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. Er is genoeg tijd om het land te verkennen, lokale bezienswaardigheden te bezoeken en van de regionale keuken te genieten.