Search
Close this search box.

Zeil- en expeditiereis Spitsbergen

Vertrek
1 juni 2024 14:00
Terugkomst
10 juni 2024 12:00
Aantal Dagen
10
Vaargebied
Poolgebieden
Afvaarthaven
Longyearbyen (Spitsbergen)
Aankomsthaven
Longyearbyen (Spitsbergen)

S`middags op de eerste dag komt u bij ons aan boord en de bemanning staat klaar om u te verwelkomen. Na een introductie met betrekking tot het leven aan boord en veiligheid gaan de trossen los, en de reis begint. De Meander vaart de prachtige IJs fjorden uit, wat een mooi begin. Onze reis gaat langs de westkust van Spitsbergen, of naar het noorden of naar het zuiden. Altijd afhankelijk waar ons de wind, weer en ijsgang heen leidt.

Op deze 10 daagse reis verkent u het kustgebied van Spitsbergen. Als mogelijk wordt er gezeild van een plek naar de volgende langs de kust van Spitsbergen. Dagelijks zijn er landingen met behulp van de twee zodiacs in de fjorden, bij een gletsjer of op de toendra. Uiteraard onder gewapende begeleiding van de expeditie leider. De lokale ijsberen ontwijken wij! De expeditie leider geeft uitgebreid uitleg over de verloop van de reis, lezingen en geeft antwoord tijdens een gesprek buiten aan dek.

Bij koers in richting het noorden:
Bij Gravneset kun je langs een historische plek varen… Daar waar Willem Barentsz voor anker ging en Spitsbergen haar naam gaf. In Smeerenburg kun je de resten van het roemruchte walvisjagersdorp uit de 17e eeuw vinden. De talloze graven herinneren aan een gevaarlijk en ruig bestaan. Plekken als Sallyhamna, de Magdalenafjorden, de Cross en Kongsfjorden wachten met fantastische panorama’s en onvergetelijke indrukken op ons.

Als wij uit de Ijsfjorden richting zuiden varen wacht er de Bellsund met de prachtige Reserchebreen, veel historie en dieren op ons. Verder in het zuiden ligt de Hornsund met een onvergelijkbare gletsjer wereld en prachtige berg formaties. Soms is het ook mogelijk om het zuid kaap te bezoeken. Waar mooie wandelingen en sfeervolle plekken op ons wachten.

Tijdens onze reis langs de schitterende kustlijn van Spitsbergen passeren wij gletsjers en grillige bergtoppen. Af en toe en als het weer het toe laat, varen wij ook nachten door om de volgende dag in een prachtige baai wakker te worden en weer aan wal te gaan. Het mooiste is een reis op Svalbard met genoeg tijd te genieten en de wal ziekte stress niet op te laten komen. De avond achter het anker in een prachtige baai met zicht op een gletsjer, een lekker glaasje wijn of een boek op het achterdek. Dat is de magie van Spitsbergen en een reis op de Meander. Wij hopen zoveel mogelijk te kunnen laten zien van het arctisch wildlife: walvissen, poolvossen, walrussen, vogels en natuurlijk de ijsbeer. Onze crew zal zijn uiterste best doen om de beste plaatsen daarvoor te bezoeken; een garantie op het zien van het wildlife kunnen we natuurlijk niet geven. In de tijd op zee kun je in de warme salon met je medereizigers kletsen onder het genot van een kopje thee. Als de Meander weer in Longyearbyen arriveert, is het zeker de moeite om nog enige tijd te spenderen in Longyearbyen.

Wij werken niet met een dagelijkse routebeschrijving van het programma, omdat we  graag in willen spelen op het weer en de locatie van eventuele walvissen en andere wilde dieren. De bemanning en de expeditieleider coördineren de route zodanig dat de best mogelijke route wordt gevaren.
Weer en wind kunnen van invloed zijn op het reisprogramma.

FAA30B3B-F231-4D90-B211-44EA1489AEE2

Meander

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
standaard tweepersoonshut (wc & douche op de gang)
Volwassenen€ 3.300
Kinderen
comfort tweepersoonshut (wc & douche in de kamer)
Volwassenen€ 3.650
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in een tweepersoonshut (douche en wc op de gang) of comfort- tweepersoonshut(eigen douche & wc)
Nautische crew en kook
Landexcursies met guide
Volpension
Beddengoed & handdoeken
Havengelden, dieselkosten, eindschoonmaak

Niet in de prijs inbegrepen

Aan-/ Afreis naar/ van de haven (vliegtickets en transfer vliegveld/schip)
Drankjes aan boord (tegen faire prijzen verkrijgbaar)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens