Search
Close this search box.

Op reis naar de nieuwe wereld: Etappe 4: Grenada – Martinique

Vertrek
6 maart 2025 14:00
Terugkomst
14 maart 2025 17:00
Aantal Dagen
9
Vaargebied
Caribisch gebied
Afvaarthaven
Grenada
Aankomsthaven
Martinique
  • 9 dagen
  • Over de Caribische Zee van Grenada naar Martinique
  • Eilandhoppen onderweg (dagelijkse bestemmingen in overleg met alle gasten aan boord)
  • Excursies op de eilanden op eigen initiatief en voor eigen rekening
  • Aan boord wordt standaard vegetarisch eten geserveerd. Als je vis of vlees wilt eten, kun je dit bij boeking aangeven.
  • Alle maaltijden aan boord, havengelden etc. inbegrepen

Een prachtige reis met alle clichés die je van een Caribische zeilreis mag verwachten en meer! Vanaf Grenada zeilen we noordwaarts richting Martinique. Eerst bereiken we de Tobago Cays en Grenadines, een onwaarschijnlijke verzameling van 100 bewoonde en onbewoonde eilandjes. Dit is een van de beste zeilgebieden ter wereld en we hebben alle tijd om het te verkennen, een prachtig schip tot onze beschikking en een bemanning die de beste plekjes kent. Maar op deze reizen mogen passagiers ook ideeën aandragen. Dus als er plaatsen op deze route zijn die je echt wilt bezoeken, laat het ons weten en we zullen ze zo mogelijk opnemen! Natuurlijk slaan we het beroemde hoefijzervormige rif niet over voordat we naar St Vincent varen.

Er staat altijd een aangenaam briesje in het Caribisch gebied en de temperaturen maken de eilanden tot een unieke plek om te zeilen. St Vincent is een vulkanisch eiland. La Soufriere is nog steeds actief en spuwt af en toe as uit. Een ander bijzonder kenmerk is het kleine eiland in de overstroomde krater. Op de vruchtbare vulkanische grond groeien bananen en katoen van hoge kwaliteit. Het massatoerisme heeft dit eiland grotendeels overgeslagen, maar het vulkaanlandschap, de regenwouden met watervallen en de zandstranden zijn zeker de moeite waard.

Een paar uur verderop ligt Saint Lucia. De Caribische Indianen noemden het het “land van de leguanen”. Het eiland is relatief dichtbevolkt en staat bekend om zijn heerlijke fruit zoals papaja, mango, passievrucht en banaan. Saint Lucia is van verre te herkennen aan de twee kegelvormige bergen. Als we op vrijdag een van de baaien binnenvaren, heb je een goede kans om een van de traditionele “Friday Night Parties” bij te wonen. Dan worden rum en barbecues tevoorschijn gehaald en wordt er calypso of reggaemuziek gedraaid.

Onze reis eindigt in Martinique, een Frans overzees departement. Het is een van de grotere Benedenwindse Eilanden. Er zijn suikerplantages op Martinique. Van de meeste producten wordt goede rum gemaakt. Een perfecte plek voor de laatste drankjes van deze etappe!

LIZ-6805-kopie-768x514

Twister

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
3- of 4-persoonshut
Volwassenen€ 2.070
Kinderen
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 2.610
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Twister in 2, 3 of 4-persoonshutten
Volpension
Alle bijkomende scheepskosten (havengelden, belastingen, enz.)
Beddengoed en handdoeken
Drankjes (behalve frisdrank en alcoholische drankjes)

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrek-/aankomsthaven
Alcoholische drankjes en softdrinks
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens