Search
Close this search box.

Op reis naar de nieuwe wereld: Etappe 3: Paramaribo (Suriname) – Grenada

Vertrek
25 februari 2025 14:00
Terugkomst
5 maart 2025 17:00
Aantal Dagen
9
Vaargebied
Caribisch gebied
Afvaarthaven
Paramaribo (Suriname)
Aankomsthaven
Grenada
  • 9 dagen
  • Over de Atlantische Oceaan van Suriname naar het Caribisch gebied
  • Verschillende stops langs de route, afhankelijk van de weersomstandigheden en de wensen van de gasten
  • Je wordt ingedeeld in het wachtsysteem van de Twister. Het is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen om aan alle wachten deel te nemen.
  • Aan boord wordt standaard vegetarisch eten geserveerd. Als je vis of vlees wilt eten, kun je dit bij boeking aangeven.
  • Alle maaltijden aan boord, havengelden etc. inbegrepen

Het schip gaat voor anker bij Paramaribo, waar iedereen aan boord komt. We zetten koers naar Nieuw Nickerie, een reis van iets minder dan een dag. Onderweg kunnen we nog een tussenstop maken. Op deze reizen hebben de passagiers ook inspraak in wat er verder gebeurt. Laat de bemanning weten wat je ideeën zijn en als het mogelijk is, zullen ze die verwerken. Samen maken we deze reis onvergetelijk!

Nieuw Nickerie is de op twee na grootste stad van Suriname en onze laatste stop voor de grote oversteek naar het Caribisch gebied. Hier hebben we de gelegenheid om even van het Surinaamse leven te genieten in een van de vele barretjes of om het Bigi Pan Natuurreservaat te bezoeken, waar veel bijzondere vogelsoorten zoals de rode ibis te vinden zijn.

Vanuit Nieuw Nickerie is het twee tot drie dagen varen naar Tobago. Dit voormalige piratennest werd ook wel het verborgen eiland genoemd, omdat het zo lang verborgen bleef voor de rest van de (westerse) wereld. En dat terwijl er 7.000 jaar geleden al mensen op het eiland woonden. De naam betekent “tabak”. Daniel Defoe situeerde het verhaal van Robinson Crusoe op Tobago. Hoewel dit eiland een paradijs is voor natuurliefhebbers, is het toerisme hier minder ontwikkeld dan op andere Caribische eilanden. Aan de noordkant vind je prachtige stranden met palmbomen en baaien waar je als enige boot voor anker kunt gaan. Aan de zuidkant ligt een van de mooiste duik- en snorkelgebieden van de hele Caraïben: Buccoo Reef. Maar eerst varen we naar Scarborough, waar we zullen inklaren. Voordat we verder varen naar Grenada, zouden we nog even een kijkje kunnen nemen bij de onbewoonde eilandjes aan de oostkant van Tobago.

Grenada ligt op 10 uur varen en werd in 1498 ontdekt door Columbus. Het eiland is grotendeels met tropisch regenwoud bedekt, langs haar berghellingen stromen talrijke riviertjes gevoed door bronnen af en toe uitmondend in watervallen. Grenada is beroemd om zijn nootmuskaat, die ook wordt gebruikt in heerlijke cocktails. De overvloed aan tropische vissen en de vele wrakken die het eiland omringen maken Grenada tot een paradijs voor duikers en snorkelaars.

LIZ-6805-kopie-768x514

Twister

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
3- of 4-persoonshut
Volwassenen€ 1.710
Kinderen
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 2.070
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Twister in 2, 3 of 4-persoonshutten
Volpension
Alle bijkomende scheepskosten (havengelden, belastingen, enz.)
Beddengoed en handdoeken
Drankjes (behalve frisdrank en alcoholische drankjes)

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrek-/aankomsthaven
Alcoholische drankjes en softdrinks
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens