Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lange zomerreis van Stockholm naar Kiel

Vertrek
17 juli 2024 08:30
Terugkomst
26 juli 2024 15:00
Aantal Dagen
10
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Stockholm (SE)
Aankomsthaven
Kiel (DE)

Deze tocht gaat vanuit Stockholm via de fascinerende archipel, de Kalmarsund, langs de Zweedse oostkust naar de Deense eilanden, ook wel de ‘parels van de Oostzee’ genoemd.

De hoofdstad van Zweden, Stockholm, strekt zich uit over 14 eilanden in het Mälarmeer en kijkt trots uit over de Oostzee. De imposante openbare gebouwen, kastelen en musea vertellen op fantastische wijze haar rijke eeuwenoude geschiedenis. Hier begint jou zeiltocht met de Belle Amie. In de ochtend van 17. juli ontmoeten we elkaar aan boord en zeilen we samen langs de legendarische scherenkust van Zweden. Dit archipel van Stockholm heeft meer dan 24.000 eilanden en biedt een fantastisch zeilgebied. Deze regio van Zweden is werkelijk schitterend en een insider tip voor iedereen die van Scandinavië en de Oostzee houdt: heuvels, groene bossen, typisch Scandinavische huizen en een bijzondere scherenkust. Deze wordt vooral gekenmerkt door talloze kleine, glanzende rode rotsen. Een prachtig en beschut vaargebied van uitgestrekte en bijna ongerepte natuur. Je moet dit gebied gewoon verkennen en daarna gaan zwemmen in het kristalheldere water. Of we voor anker gaan in een van de pittoreske baaien op onze etappebestemmingen of profiteren van de lange zomernachten om ’s nachts te zeilen, hangt af van onze gezamenlijke beslissing, aangezien we onze bestemmingshavens samen kiezen op basis van de wind en het weer.

We komen op 26 juli aan in Kiel, waarvandaan de thuisreis comfortabel per trein of veerboot kan worden gemaakt.

Aan boord heb je geen voorkennis nodig, want de ervaren vaste bemanning zal je begeleiden. Na de eerste paar dagen zul je zelfverzekerd raken en weten hoe je de oude dame aan het zeilen krijgt. Als je wil, kun je natuurlijk ook leren hoe je het schip moet besturen. De ervaren schipper zal je daarbij volop ondersteunen. De Belle Amie is uitgerust met alle benodigde moderne navigatieapparatuur.

Op deze reis willen we actief zeilen, samen manoeuvres uitvoeren, navigeren, sturen, heerlijk eten, ontspannen, misschien een goed boek lezen, relaxen, zwemmen in zee, de havenstadjes verkennen, bijzondere foto’s maken en veel, heel veel zeilen.

Deze tocht wordt begeleid door een professionele bemanning en er zijn 10 – 16 gasten aan boord.

Belle Amie

Belle Amie

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
4-, 6- of 8-persoonshut
Volwassenen€ 1.200
Kinderen€ prijs of aanvraag

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Belle Amie in een gedeelde hut
"Meemaak"- Volpension
Havengelden en eindschoonmaak
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Travel to/from the port of departure
Beddengoed en handdoeken (kunnen aan boord gehuurd worden)
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens