Search
Close this search box.

Kennismakingsweekend op de Oostzee

Vertrek
20 september 2024 20:00
Terugkomst
16 september 2024 16:00
Aantal Dagen
2
Vaargebied
Oostzee
Afvaarthaven
Kiel (DE)
Aankomsthaven
Kiel (DE)

Een korte herfstzeiltocht op de Oostzee. De kennismakingsweekenden zijn voor “landrotten“ die echt voor het eerst willen zeilen net zo als voor ervaren zeilers die nieuwe gebieden willen ontdekken … en uiteraard voor IEDEREEN die gewoon eens even lekker wil zeilen. De Iris biedt een warme en gezellige sfeer. Deel je enthousiasme voor zeilen met de bemanning en beleef samen onvergetelijke momenten. Maak van de gelegenheid gebruik om jezelf onder te dompelen in de wereld van het traditionele zeilen. Help mee met het zetten van de zeilen en leer een paar zeemansknopen. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om gewoon te ontspannen en de wind om je neus te laten waaien.

Op vrijdagavond kom je aan boord en leer je het schip en je medezeilers kennen. Afhankelijk van de wind- en weersomstandigheden zetten we zaterdagochtend koers naar onze eerste bestemming in de Oostzee. De bemanning houdt graag rekening met je wensen. We kunnen bijvoorbeeld een uitstapje maken naar de Deense Zuidzee, die wordt gekenmerkt door idyllische landschappen, historische stadjes en helder water. Maar een overnachting in een Duitse havenstad zoals Kappeln of Flensburg is ook mogelijk. Het maakt niet uit naar welke haven de wind ons brengt, je komt thuis vol nieuwe indrukken van je eigen “tall ship adventure”.

Samen met je medezeilers bereid je heerlijke maaltijden, die je in een gezellige sfeer nuttigt. Het zeilschip Iris biedt haar gasten comfort en gastvrijheid. Gezellige hutten en liefdevol ontworpen gemeenschappelijke ruimtes nodigen je uit om te ontspannen.

De exacte route kan veranderen afhankelijk van weersomstandigheden en andere factoren, waardoor de reis een spannend tintje krijgt. De bemanning zal zich inspannen om het beste uit de omstandigheden te halen en de gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. Er is genoeg tijd om het land te verkennen, lokale bezienswaardigheden te bezoeken en van de regionale keuken te genieten.

Iris Traditionssegler

Iris

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 330 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 495 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in comfortabele tweepersoonshutten
"Meemaak"- Volpension
Water, koffie, thee
Compleet beddengoed
Havengelden en toeristenbelasting
Eindschoonmaak en brandstofkosten
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer van/naar de afvaarthaven
Handdoeken (te huur aan boord)
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens