Zoek
Sluit dit zoekvak.

50+ zomertocht op het IJsselmeer en de Waddenzee

Vertrek
30 juni 2024 20:00
Terugkomst
5 juli 2024 15:00
Aantal Dagen
5
Vaargebied
Waddenzee, Ijsselmeer
Afvaarthaven
Stavoren (NL)
Aankomsthaven
Stavoren (NL)

Geniet samen met je leeftijdsgenoten van een heerlijke zeiltocht op de driemaster Nil Desperandum. De ervaren bemanning heet je van harte welkom en zorgt ervoor dat je zeilavontuur veilig en plezierig verloopt. Geniet van het zachte wiegen van het schip, de zilte geur van de zeelucht en het spectaculaire uitzicht op de omliggende eilanden en kustlijn. Of je nu wilt ontspannen en genieten van de natuur of actief wilt deelnemen aan de zeilactie – beide is mogelijk op de Nil Desperandum! Leer de basis van het zeilen of verdiep je kennis onder begeleiding van een ervaren schipper.

Ontdek de natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Waddenzee en de Westfriese Eilanden vanaf het water. Terwijl het getij langzaam het wad vult, nemen de zeehonden een snel zonnebad en vullen verschillende trekvogels hun buikjes zodat ze het kunnen uithouden tot de volgende eb. Tussendoor glijd je langzaam, bijna geruisloos onder zeil en geniet je van het uitzicht op eilanden zoals ze vroeger waren – ongerepte natuur, een klein dorpje, wat landbouw en een haven – geen spoor van grote hotelkastelen! Ook een tochtje op het IJsselmeer en de Friese kanalen is mogelijk: sinds 1932 scheidt de Afsluitdijk met zijn twee sluizen het wad van het IJsselmeer en beschermt zo de vele oude Hollandse havenstadjes tegen de soms onvoorspelbare getijden. De voormalige Zuiderzee is nu een waar zeilparadijs geworden en je kunt gemakkelijk ver het binnenland in varen via talloze kanalen. Kom je voor een tocht door Friesland en Noord-Holland? De exacte route is altijd afhankelijk van het weer en ligt dus nooit van tevoren vast.

Na het zeilen is er tijd voor activiteiten aan wal waarbij je de regio kunt ontdekken en natuurlijk een of twee Hollandse specialiteiten. Wie liever aan boord blijft, kan zich verheugen op gezellige avonden aan dek en inspirerende gesprekken met gelijkgestemden.

De reis is volledig verzorgd. Je slaapt met je partner, een vriend of een andere gast van hetzelfde geslacht in een comfortabele tweepersoonshut met grote bedden (80cm x 210cm). Het is ook mogelijk om tegen een toeslag een eenpersoonshut te boeken. Het schip heeft ook een gezellig dagverblijf, 3 douches en 3 toiletten.

Boek vandaag nog je plaats aan boord en ervaar de fascinatie van het zeilen op de Nederlandse wateren! Of je nu alleen reist of in gezelschap, deze zeiltocht over het IJsselmeer en de Waddenzee biedt je de perfecte gelegenheid om er even helemaal tussenuit te zijn, nieuwe vrienden te maken en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Nil Desperandum

Nil Desperandum

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 555 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 720 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Nil Desperandum
Hoeslaken en hoofdkussen met overtrek
Volpension
Havengeld en toeristenbelasting
Motoruren
Insolventieverzekering (garantiefonds VZR Garant)
Eindschoonmaak
Eindschoonmaak

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrekhaven
Dekbed & handdoeken
Drankjes (tegen faire prijzen aan boord verkrijbaar)
Reis- annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens