Op onze schepen vind je volledig uitgeruste keukens. Diverse keukenspullen en -gereedschap om te koken zijn aan boord.
Houd er rekening mee dat je misschien niet elke dag een goede gelegenheid hebt om boodschappen te doen. Op een zeilschip moet je altijd proviand inslaan. Op onze schepen vind je daarom voorraadkasten, koelkasten en vaak ook diepvriezers. Toch moet je ruimtebesparend denken en winkelen.
Basis boodschappenlijst:
Deze boodschappenlijst bevat niet de ingrediënten voor de geplande hoofdmaaltijden, maar geeft alleen suggesties voor de basisuitrusting:
- Brood en Gebak: brood, volkoren brood, opbakbroodjes (indien oven beschikbaar), witbrood, knäckebröd, gebak, koekjes
- Zuivelproducten: boter, margarine, houdbare melk, eventueel plantaardige melk, yoghurt, kaas, eieren, kookroom
- Voor op brood: Worst in plakjes, kaas, humus, roomkaas en andere smeersels
- Groente en Fruit: Fruit per seizoen, tomaat, komkommer, sla, salade kruiden, uien, knoflook
- Ontbijt: thee, koffie, chocolademelk, marmelade, honing, chocoladecrème, pindakaas, hagelslag, muesli, cornflakes
- Drank: water (vaak is het water aan boord drinkwater!), sap, frisdranken, bier (vaak niet nodig, als een biertap aan boord is), wijn.
- Kruiden en Specerijen: (met name zout, peper, groentebouillon, nootmuskaat, kerrie, paprikapoeder, chilipoeder, basilicum, rozemarijn, tijm, peterselie)
- theedoeken, keukenrol, afwasmiddel, afwasborstel, sponzen en poetslappen
- azijn, olie, ketchup, mosterd, mayo, meel, suiker
- aluminiumfolie, huishoudfolie, grote vuilniszakken, servetten