Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ijsselmeer

Workum is niet alleen onze officiële thuishaven maar vooral met trots één van de Friese Elfsteden. Een wandeling door het oude centrum is een attractie op zich: Vele schitterende monumenten en geveltjes staan in rijen naast elkaar. Het stadje is makkelijk te bereiken met de trein of met de auto en de parkeerplaatsen aan de haven zijn gratis.

In het voor- en najaar kunt u hier  inschepen en binnen een klein half uurtje zijn we al op het IJsselmeer en kunnen de zeilen gezet worden. De grootste zoetwaterplas van Nederland is voor ons vooral een rustig en weids zeilgebied met 1001 leuke mogelijkheden.

Bent u geïnteresseerd in de historie van ons land en ontdekt u graag nieuwe steden? De afstanden tussen de havens zijn hier nooit ver en een flexibele planning staat niets in de weg. Verandert de wind, veranderen ook wij onze plannen – maken een leuke tussenstop om een visje te eten of zeilen juist nog lekker door.

Op het water is er geen stress en het woord ‘moeten’ laten we aan land. Hier geniet u van een heerlijk uitzicht, de wind die de zeilen vult en staat u op de uitkijk voor de volgende ontdekking.

Wij gaan op reis naar Makkum, Stavoren of Lemmer – eveneens Friese steden – , het vissersdorp Den Oever op Wieringen, op naar de Westkust naar Medemblik of het gezellige Enkhuizen.

Hier kunnen we doorsluizen naar het Markermeer en nadat de laatste busladingen Japanners zijn vertrokken een wandeling maken door toeristische trekpleister als Volendam, Monnickendam of Marken. Uiteraard is ook Amsterdam dan niet meer ver en kunnen we na een stadswandeling via het IJ verder of de Noordzee op of via de kanalen richting het Noorden. Vooral in het voorjaar als de tulpen het land kleuren is dit een prachtige route. Vanaf Den Helder zeilen we dan over de Waddenzee, sluizen door de Afsluitdijk en komen zo weer terug naar Workum.

Tijdens deze Best of Holland route laten wij u Nederland graag opnieuw ontdekken!

Aangrenzende Landen
Nederland

Mogelijke reisdoelen op het IJsselmeer

Al na enkele dagen aan boord kunt u zich verbazen over de diversiteit van dit zeilgebied. Hier valt werkelijk voor iedereen wat te beleven. Vertrekhavens en eventuele tussenstops zijn altijd afhankelijk van het schip.

Weekend: Voormalige Zuiderzeehavens als Enkhuizen, Hoorn of Medemblik
Midweek: IJsselmeer en Markermeer - Van Amsterdam tot aan Makkum is bijna alles mogelijk!
Week: Rondje Noord-Holland? Via Amsterdam naar Den Helder en over de Waddenzee terug

Belangrijk: De route is altijd afhankelijk van de wind en kan daarom pas aan boord worden besproken.

Meezeilreizen

30 juni
 t/m 5 juli 2024
V.a.
€ 555
  5 dagen
  Waddenzee, Ijsselmeer
Geniet samen met je leeftijdsgenoten van een heerlijke zeiltocht op de driemaster Nil Desperandum. Of je nu wilt ontspannen en genieten van de natuur of actief wilt deelnemen aan de zeilactie – beide is mogelijk!
9 augustus
 t/m 16 augustus 2024
V.a.
€ 755
  7 dagen
  Waddenzee, Ijsselmeer
Tijdens deze tocht heb je de mogelijkheid om de Nederlandse Waddenzee te verkennen met dit meer dan 100 jaar oude traditionele zeilschip. Ervaar het wad tijdens het zeilen met de Nil Desperandum en verken daarna de eilanden per fiets of te voet.
26 augustus
 t/m 1 september 2024
€ 660
  7 dagen
  Ijsselmeer, Waddenzee
Beleef de zomer in Nederland aan boord van een traditioneel zeilschip. Lekker dicht bij huis stapt u zomaar een andere wereld binnen.
10 september
 t/m 17 september 2024
V.a.
€ 1125
  8 dagen
  Ijsselmeer
In deze 8 daagse reis bezoekt u alle 11 steden van Friesland. Met een versnellingsfiets of E-bike van schip Josefien legt u de route af.
2 oktober
 t/m 6 oktober 2024
€ 335
  4 dagen
  Ijsselmeer
Beleef de laatste herfstzon op de Nederlandse wateren. Lekker dicht bij huis stap je zomaar een andere wereld binnen. Er staat een rondje over het Markermeer gepland met tussenstops in b.v. Marken, Edam, Kampen en/of Elburg (weerafhankelijk).
4 oktober
 t/m 11 oktober 2024
V.a.
€ 755
  7 dagen
  Waddenzee, Ijsselmeer
Ontdek de natuurlijke schoonheid van het Nationaal Park Waddenzee en de West-Friese eilanden vanaf het water. Een rondje over het IJsselmeer en de Friese kanalen is ook mogelijk:
11 oktober
 t/m 13 oktober 2024
€ 305
  2 dagen
  Ijsselmeer
Deze regatta bestaat uit twee delen. Op zaterdag wordt de beroemde Drie Steden Regatta gezeild. Op zondag verzamelen de klippers voor de kust van Enkhuizen voor een race op een zogenaamde “trapezebaan”.