Search
Close this search box.

Kaat on Tour – Zomerzeilen op de Waddenzee en het IJsselmeer

Vertrek
26 augustus 2024 10:00
Terugkomst
1 september 2024 16:00
Aantal Dagen
7
Vaargebied
IJsselmeer, Waddenzee
Afvaarthaven
Stavoren (NL)
Aankomsthaven
Stavoren (NL)

Beleef de zomer in Nederland aan boord van een traditioneel zeilschip. Lekker dicht bij huis stapt u zomaar een andere wereld binnen. Nederland vanaf het water is gewoon prachtig!

Ontdek het werelderfgoed Waddenzee met haar unieke eilanden. Als de vloed langzaam weer begint de geulen met water te vullen pakken de zeehonden hun laatste kans voor een zonnebad en zijn talrijke vogels vlijtig op zoek naar voedsel. Ertussen glijden wij onder zeil stilletjes over het water en genieten van dit schouwspel, de rust en de ruimte. Als het weer het toelaat, kun je ook droogvallen met de Kaat Mossel. Daarvoor wordt het schip na hoogwater op een zandbank gevaren. Het water stroomt dan met eb weg tot het schip uiteindelijk droog op de zeebodem ligt. Je kunt dan van boord gaan en een korte wandeling over het wad maken. Mis deze unieke ervaring niet!

Een tocht over het IJsselmeer en de Friese kanalen is ook mogelijk: Sinds 1932 beschermt de Afsluitdijk ons land voor soms onberekenbare stormvloeden. Met het IJsselmeer en later ook het Markermeer is Nederland niet alleen veiliger maar ook twee watersportgebieden rijker geworden. Een grote invloed op deze populariteit hebben uiteraard de prachtige, oude Zuiderzeesteden waar u nog steeds de sfeer van de Gouden Eeuw en de VOC kunt proeven – of gewoon een visje.

Op de Kaat Mossel wordt actief meezeilen niet alleen toegestaan, maar ook nadrukkelijk aangemoedigd. Maak deel uit van de bemanning en ervaar de fascinatie van het zeilen.

Voorovernachting/aanreis op zondagavond mogelijk in overleg.

Kaat-Mossel-okt-2015

Kaat Mossel

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
gedeelde hut (2-4 personen)
Volwassenen€ 660 p.p.
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Kaat Mossel
Compleet beddengoed
Meemaak- volpension
Drankjes
Havengelden en toeristenbelasting
Motoruren

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer van/naar de afvaarthaven
Handdoeken
Insolventieverzekering: Garantiefonds ggto ( 9€ p.p.)
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens