Search
Close this search box.

Zomerzeilvakantie op de Waddenzee en het IJsselmeer

Vertrek
28 juli 2024 21:00
Terugkomst
2 augustus 2024 15:00
Aantal Dagen
5
Vaargebied
Waddenzee, IJsselmeer
Afvaarthaven
Harlingen (NL)
Aankomsthaven
Harlingen (NL)

Je avontuur begint in het stoere Harlingen, gelegen aan de prachtige Waddenzee. Je zet voor het eerst voet op een gangboord, een term die je snel zult leren kennen. De geur van verse koffie verwelkomt je, en de gezichten van Axel en Katja worden al snel vertrouwd. Tijd voor een kop koffie en een eerste kennismaking met je knusse hut. Het voelt nu al als thuiskomen.

Het vaarplan wordt besproken, met de zeekaart op tafel, Windy.com op je mobiel en de getijdentabel in gedachten. We kunnen alle kanten op, maar de wind heeft het laatste woord. Een eerste les voor een landrot. De maat tekent met krijt het zeilplan op het dek. Woorden als vieren, beleggen, koekoeken en bokkenpoten krijgen aan boord een heel nieuwe betekenis. Je leert een taal die alle zeelieden rondom de Noordzee verstaan.

Dan varen we tussen de strekdammen door het open water op. De zeilen worden gehesen onder het toeziend oog van schipper Axel en Katja. De schoten worden belegd met een 8-knoop, het zwaard zakt aan lij, de motor gaat uit… stilte. Zeilen is een natuurkundig wonder dat je deze week gaat doorgronden. Wat je verder gaat leren, is genieten, elke dag opnieuw! Van de kleuren van het water: soms grijs, soms blauw, soms turquoise. De lucht kan strakblauw zijn, maar nog mooier zijn de Hollandse luchten met hun bollende wolken en zilveren randen, waar we zo beroemd om zijn. Niet vast te leggen is het fluweelzwart van de avondhemel, met duizenden sterren die je ineens ziet.

Droogvallen is ook een ervaring die je niet mag missen.  Vier uur voor laag water liggen jullie bij een zandbank. De eb zet in en na een paar uur loop je rond op de zeebodem, verbaasd over hoe groot het schip eigenlijk is. In de kleine geulen en poelen is het water aangenaam warm, perfect om te poedelen. Op het IJsselmeer kun je, als je durft, vanaf de kluiverboom in het koele water duiken. Zwem rondom het schip en vink dit avontuur af op je bucketlist.

Je ontdekt het stilste strand op Terschelling, de chicste strandtent op Vlieland, het gezelligste café aan de haven in Enkhuizen, de mooiste vuurtoren op Ameland, de fijnste fietstocht op Texel, de statigste panden in Hoorn en de lekkerste kibbeling in Den Oever. Het eilandgevoel… het bestaat echt, merk je langzaam maar zeker: op de Waddeneilanden, op een onbewoond eiland in de Friese meren, de Marker Wadden, Pampus, de Kreupel… Misschien was het schip zelf jullie eiland, toen jullie voor anker gingen in de luwte.

En dan, als afsluiting, gooi je met een soepele worp de lus om de meerpaal. Raak! Een compliment van de maat. Je maakt nog een keer een mastworp om de fenders op te hangen, nu zonder erbij na te denken, en loopt onbekommerd door het gangboord. Een afscheidsfoto met de andere gasten, je zult ze missen. ‘Wie niet waagt die niet wint,’ denk je, want daarom zat je met gelijkgestemde zielen, medezeilers, samen op een schip en deel je mooie herinneringen aan een tijd waarin de wind jullie koers bepaalde.

Let op: De exacte route is altijd afhankelijk van wind en getij en staat daarom nooit van te voren vast.

Die Vertrouwen

Vertrouwen

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Gedeelte hut (max. 4 personen)
Volwassenen€ 610 p.p.
Kinderen€ 549
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 975 p.p.
Kinderen€ 877,50
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 1.280 per hut
Kinderen€ 1.252

In de prijs inbegrepen

Accommodatie in comfortabele hutten
Volpension (ontbijt, lunch, tussendoortjes, 2-gangendiner)
Koffie, thee en kraanwater
Beddengoed & handdoeken
Havengelden, toeristenbelasting, brandstofkosten
Insolventieverzekering VZR Garant
BTW

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/vanaf de vertrekhaven
Drankjes (aan boord verkrijgbaar tegen redelijke prijzen)
Reis- /annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens