Search
Close this search box.

Zeilexpeditie in het noordpoolgebied – Spitsbergen Westkust 8

Vertrek
10 augustus 2024 17:00
Terugkomst
17 augustus 2024 09:30
Aantal Dagen
8
Vaargebied
Poolgebieden
Afvaarthaven
Longyearbyen (Spitsbergen)
Aankomsthaven
Longyearbyen (Spitsbergen)

Ontdek de fjorden, gletsjers en bergen van Spitsbergen. Thuisbasis van de unieke Arctische fauna!

Tijdens deze achtdaagse reis zeil je langs de westkust van Spitsbergen, ook wel bekend als Svalbard. Als je Spitsbergen in de zomer verkent, heb je de surrealistische ervaring van ononderbroken daglicht, waardoor je talloze prachtige mogelijkheden hebt om het echte noordpoolgebied op je foto vast te leggen. Je kunt zeehonden, vogels, poolvossen en ijsberen in hun natuurlijke omgeving observeren. Onze gidsen vertellen je alles over de unieke fauna en geschiedenis van Spitsbergen.

Het schip en de bemanning nemen tien gasten en twee gidsen mee naar plaatsen die alleen per schip bereikbaar zijn. Met onze snelle en robuuste expeditie Zodiacs ben je zo dicht bij het water dat je volledig wordt ondergedompeld in het Noordpoolgebied! Je verkent en fotografeert het landschap en het onderwaterleven. Aan land beleef je de natuur van dichtbij tijdens wandelingen en heb je de kans om te genieten van fascinerende panoramische uitzichten. De gidsen kunnen de groep indien nodig opsplitsen en de wandelingen aanpassen aan je doelen en capaciteiten. Afhankelijk van de weersomstandigheden beklim je de gletsjers met stijgijzers en ijsbijlen. Terug aan boord kun je genieten van je warme privédouche, ontspannen en genieten van de natuur en het heerlijke eten in goed gezelschap.

Programma:
Na de landing op Svalbard Airport begint je zeilavontuur de volgende middag met een kennismaking met de bemanning en het betrekken van je hut. Na een licht diner en vertrek informeren we je over het leven aan boord en het wekelijkse programma. We houden altijd rekening met het weer en andere factoren, maar ook met de wensen en mogelijkheden van onze gasten.

Dag 1: Op zaterdag zeilen we naar de prachtige Isfjord – de majestueuze fjord van Spitsbergen. We ankeren in Trygghamna, vanwaar we een fantastisch uitzicht hebben op de Esmarkbreen gletsjer. Deze gletsjer heeft een indrukwekkende lengte van 15 kilometer! Trygghamna Bay kreeg de naam “Veilige haven” vanwege de kalme en lichte zee.

Dag 2: Je wordt wakker omgeven door de majestueuze bergen en wildernis van de Kongsfjorden. Zonder internetverbinding kun je nu helemaal opgaan in de natuur. We varen naar de spectaculaire Krossfjord, die in het binnenste gedeelte twee verdeelde fjorden heeft en een populaire excursiebestemming is. We meren aan bij Ny-London en ‘Lloyds Hotel’: In tegenstelling tot het ongerepte landschap is Lloyds Hotel een oude, oranje geverfde jagershut. Na terugkomst op het schip krijg je een heerlijke maaltijd geserveerd voordat we op weg gaan naar de Magdalenefjord.

Dag 3: Magdalenefjord en Smeerenburg
De Magdalenefjord zal je de adem benemen met haar indrukwekkende omgeving. De fjord is rijk aan wilde dieren en geschiedenis: je kunt walrussen en zeehonden in hun rustplaatsen zien of walvissen in groepen zien zwemmen. Ontdek de historische overblijfselen van de walvisvaart in Trinity Harbour, waar walvisvaarders in de 17e eeuw walvissen vingen voor hun olie en balein en walrussen voor hun slagtanden. Na een bezoek aan Magdalenefjord varen we naar Danskøya en Smeerenburgfjord, dat rijk is aan kolonies kleine alken en andere vogels.

Dag 4: Het afgelegen noordwesten
De afgelegen eilanden Danskøya en Amsterdamøya staan ook bekend om hun geschiedenis en wilde dieren en zijn een goede plek om ijsberen te spotten. Verschillende van de kleine eilanden zijn ontoegankelijke vogeleilanden, die door vogels worden gebruikt als kraamkamer voor hun jongen.

Dag 5: Sallyhamna
Je bent nu boven de 79 graden noord – een mijlpaal! Dit is het noordelijkste punt van deze tocht, dus geniet van dit moment. Je wandelt naar het beste uitkijkpunt voor geweldige fotomomenten.

Dag 6: Ny-Ålesund
Ny-Ålesund is de meest noordelijke nederzetting ter wereld, bekend om zijn mijnbouwgeschiedenis; tegenwoordig is het de locatie van een Arctisch observatiepunt. Er wonen ongeveer 60-100 wetenschappers uit allerlei landen in Ny-Ålesund, maar er blijven er niet veel in de winter. We bezoeken het dorp, de souvenirwinkels en het museum.

Dag 7: Isfjorden
Op de reis zuidwaarts naar Isfjorden passeren we het lange eiland Prins Karls Forland, “het voorland”, waar de beroemde walruskolonies zich bevinden. De kliffen, hoge bergen en gletsjers aan de oostkant bieden perfecte panorama’s. Gebruik het kluivernet of het kraaiennest voor de perfecte opname!

Dag 8: Ontscheping in Longyearbyen
Na een week zeilen op zee en het beklimmen van afgelegen bergen is het tijd om terug te keren naar de beschaving. Een uitgebreid ontbijt sterkt je voor je laatste dag in Longyearbyen. Ga van boord, verken het charmante stadje en neem in de namiddag je vlucht naar huis!

Ocean Sherpa

Ocean Sherpa

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut met eigen douche
Volwassenen€ 4.150
Kinderen
Eenpersoonshut met eigen douche
Volwassenen€ 6.225
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten met eigen douche
Ervaren, gediplomeerde gidsen met uitgebreide kennis van de regio
Professionele nautische bemanning
Standaard offshore reddingsvest en reddingslijn
Beddengoed & handdoeken
Vervoer van je hotel naar het schip en van het schip naar je gewenste locatie in Longyearbyen
Volledige catering (alle maaltijden aan boord, snacks, warme dranken, niet-alcoholische dranken)
Landingen aan de kust en tochten met de Zodiacs

Niet in de prijs inbegrepen

Vliegtickets van/naar vertrekpunt
Hotel en maaltijden in Longyearbyen voor/na de tour
Verzekeringen (persoonlijke ziektekostenverzekering, reisverzekering, annuleringsverzekering, etc.)
Technische backcountry skiuitrusting en kleding ( alleen nodig bij de Ski & Sail reizen)
Alcoholische dranken aan boord
Museum toegang

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens