Search
Close this search box.

Zeilen op Fair Isle & de Shetland eilanden

Vertrek
29 juni 2024 18:30
Terugkomst
6 juli 2024 10:30
Aantal Dagen
7
Vaargebied
Afvaarthaven
Zeilen op Fair Isle & de Shetland eilanden
Aankomsthaven
Zeilen op Fair Isle & de Shetland eilanden

Een hele bijzondere zeilvakantie, vanuit de mooie werkhaven Scalloway zeilen we de eerste dag, als het weer meewerkt, naar de St. Ninians Tombolo, een ankerbaai met een prachtige zandstrand verbinding. De volgende dag steken we dan over naar Fair Isle.

Fair Isle is een hoogtepunt waar we een dag blijven liggen voor een wandeling langs de spectaculaire noordkust. In het Bird Observatory zit een relaxt barretje vanwaar we een mooi uitzicht hebben over het haventje (met veel zeehonden) en waar de liefhebber meer te weten kan komen over alle bijzondere vogels (zoals b.v. de Puffin of Skua) die hier langstrekken of broeden. ’s Avonds lopen we vanuit de haven de klif omhoog en kunnen we honderden Puffins aan wal zien gaan op weg naar hun nest. Door het ontbreken van toeristen kunnen we ze tot 2 meter naderen, een onvergetelijke ervaring.

Vervolgens steken we over terug naar de Shetland eilanden, naar Grutness Voe, waar we een mooie wandeling naar de klif kunnen maken met prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan en Sumburg Head. Of naar Jarlshof  met prehistorische en Viking opgravingen. De laatste bestemming op de Shetland eilanden hangt af van de wind en we eindigen deze zeilvakantie in het sfeervolle Lerwick waar we uit eten gaan om de zeilreis af te sluiten.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af. Informatie over transfermogelijkheden naar de afvaart- en vanaf de aankomsthaven zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Categorie C: Kortere dag afstanden en genoeg tijd voor sightseeing met soms een extra uitstapje.

Cherokee segelnd

Cherokee

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
Tweepersoonshut tot 29 jaar
Volwassenen€ 1.049 p.p.
Kinderen
Tweepersoonshut vanaf 30 jaar
Volwassenen€ 1.165 p.p.
Kinderen
Eenpersoonshut
Volwassenen€ 1.864 p.p.
Kinderen
Boordkas
Volwassenen€ 85 p.p. (£ 70)
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord in tweepersoonshutten
Personeelskosten voor schipper en matroos
Beddengoed & Handdoeken

Niet in de prijs inbegrepen

Boordkas ( voor eten & drinken aan boord, brandstof, water, walstroom, havengelden, toeristenbelasting)
Eten & drankjes aan wal
Transfer van/naar de afvaarthaven
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens