Search
Close this search box.

Op reis naar de nieuwe wereld: Etappe 1: Rotterdam – Lissabon

Vertrek
2 januari 2025 14:00
Terugkomst
19 januari 2025 17:00
Aantal Dagen
18
Vaargebied
Noordzee, Zuid-Europa
Afvaarthaven
Rotterdam (NL)
Aankomsthaven
Lissabon (PT)
  • Doorkruisen van de Noordzee, de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan
  • Verschillende tussenstops onderweg, afhankelijk van de weersomstandigheden
  • Voor deze etappe is zeilervaring op zee een voordeel en een goede conditie een “must”.
  • Er wordt dag en nacht gezeild
  • Je wordt ingedeeld in het wachtsysteem van de Twister. Het is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen om aan alle wachten deel te nemen.
  • Aan boord wordt standaard vegetarisch eten geserveerd. Als je vis of vlees wilt eten, kun je dit bij boeking aangeven.
  • Alle maaltijden aan boord, havengelden etc. inbegrepen

Zeilen op de Noordzee en door de Golf van Biskaje in de winter is een uitdaging. Daarom is deze reis geschikt voor diegenen die hun grenzen willen verleggen, die zichzelf willen testen in omstandigheden die uitzonderlijk mooi, maar ook zwaar kunnen zijn. Je kunt deze etappe vergelijken met een bergbeklimming of een poolexpeditie: het is perfect te doen als je je goed voorbereidt. De bemanning van de Twister heeft deze reis al vele malen ondernomen en bereidt het schip maanden van tevoren voor. Zeilervaring op zee en een goede lichamelijke conditie zijn een voordeel op dit deel van de reis

Dit is een reis voor actieve reizigers, we varen met z’n allen op het schip. Zeilervaring is niet vereist, wel een actieve en open houding. Onderweg leren we je alles, van navigeren tot het besturen van het schip, en aan het eind van de reis ben je een ervaren zeiler. Natuurlijk is er ook genoeg tijd om te luieren, een boek te lezen en gezellig bij te kletsen. s Avonds varen we gewoon door, iedereen aan boord wordt in wachten ingedeeld zodat we goed vooruit komen en iedereen genoeg tijd heeft om naast het zeilen ook te rusten, eten en slapen. Het is overigens niet verplicht om aan alle wachten deel te nemen. De nachten op zee zijn magisch. Omdat er op zee geen omgevingslicht is, kun je naast de sterren ook de Melkweg zien. Aankomen in de haven na een lange tijd op zee is een onvergetelijke ervaring. Probeer maar eens rechtuit te lopen met je pas verworven zeebenen!

Zoals veel grote avonturen begint ook deze reis heel onschuldig: we varen uit vanuit de Veerhaven, een idyllisch haventje in Rotterdam naast de Erasmusbrug. We varen de Nieuwe Waterweg af, langs enorme havens en grote zeeschepen. Op zee hijsen we de zeilen en komt het schip in zijn ritme. Hier beseffen we hoe druk dit deel van de Noordzee is. Loodsboten, baggerschepen, scheepvaartroutes en windmolenparken zijn overal te zien.

We varen over de Noordzee, de Golf van Biskaje en de Atlantische Oceaan naar Lissabon. Onderweg is er tijd voor tussenstops, bij goed weer kunnen we de mooiste plekjes uitkiezen, bij minder goed weer doen we soms een haven aan om beschutting te zoeken.

Zodra we de witte krijtrotsen van Calais en Dover achter ons hebben gelaten, wordt het kanaal breder en het scheepvaartverkeer rustiger. Hoe dichter we bij de Golf van Biskaje komen, hoe langer de golven worden en hoe relaxter het zeilen wordt. Dit komt ook omdat iedereen nu goed vertrouwd is met het schip en zich heeft geïnstalleerd. De Golf van Biskaje heeft een geheel eigen schoonheid. Omdat de diepe oceaan hier het Europese continentale plat ontmoet, waar de lange golven van de Atlantische Oceaan samenkomen, kunnen er grote golven ontstaan. De ervaren bemanning van de Twister loodst je veilig door deze golven.

Zodra de ruige kust van Galicië in zicht komt, merk je aan de temperaturen dat we verder naar het zuiden reizen. We varen langs de Spaanse kust richting Portugal. Als we de baai van Lissabon binnenvaren en de Taag opvaren, zien we de indrukwekkende Ponte 25 de Abril. De hoofdstad van Portugal is van een ongeëvenaarde schoonheid en heeft de eeuwen opmerkelijk goed doorstaan. Hier genieten we na een geslaagde overtocht van lokale lekkernijen en een welverdiend drankje in het warme nachtleven.

LIZ-6805-kopie-768x514

Twister

Lees meer over dit schip

Veelgestelde Vragen

Als je alleen reist en geen eenpersoonshut hebt geboekt, word je ondergebracht in een gedeelde hut. De gedeelde hutten worden normaalgesproken naar geslacht bezet. Alleen op de Belle Amie en de Seatrips jachten zijn er soms ook gemengde hutten.

Ja, dit is mogelijk. Er staat echter maar één menu per dag op het programma. Laat het ons daarom tijdens je boeking weten als je speciale dieetwensen hebt.

In principe zijn al onze reizen geschikt voor zowel ervaren als beginnende zeilers. De professionele bemanning aan boord leert je alles wat je moet weten. In enkele gevallen (bijv. bij Atlantische overtochten) kan eerste zeilervaring een voordeel/eis zijn. In dat geval wordt dit duidelijk aangegeven in de beschrijving van de tocht.

Prijzen

OmschrijvingPrijs
3- of 4-persoonshut
Volwassenen€ 2.550
Kinderen
Tweepersoonshut
Volwassenen€ 3.500
Kinderen

In de prijs inbegrepen

Accommodatie aan boord van de Twister in 2, 3 of 4-persoonshutten
Volpension
Alle bijkomende scheepskosten (havengelden, belastingen, enz.)
Beddengoed en handdoeken
Drankjes (behalve frisdrank en alcoholische drankjes)

Niet in de prijs inbegrepen

Transfer naar/van de vertrek-/aankomsthaven
Alcoholische drankjes en softdrinks
Reis-/annuleringsverzekering

Deze reis boeken

Gebruik het volgende formulier als je vragen over deze reis hebt of wilt boeken. We controleren de beschikbaarheid en nemen zo snel mogelijk contact met je op met alle informatie.

Groeps- en reisgegevens

Persoonsgegevens